Fan van Oranje
Nieuws

'Agressieve' Weghorst veroorzaakt frustratie: 'Heeft er nog eentje omver gebeukt'.

Wout Weghorst heeft zich niet geliefd heeft gemaakt bij de spelers van TSV Havelse. De reservespelers van het Nederlands elftal oefenden woensdag tegen de Duitse vierdeklasser (6-1) en de spits zou een agressieve indruk hebben gemaakt.

Tijdens de wedstrijd van dinsdag tegen Oostenrijk was Weghorst, die al de winnende goal maakte tegen Polen, wederom belangrijk met de assist op Memphis Depay. Een dag later stond hij in Wolfsburg tegenover Havelse. Net als Micky van de Ven, was Weghorst tweemaal trefzeker.

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, heeft in een item van de ochtendkrant verteld dat Weghorst er nog eentje omver had gebeukt. Driessen vervolgt: "Dat vonden zij (Havelse, red.) niet erg leuk." Ze hadden niet het recht om zo agressief te spelen tegen Oranje, maar Weghorst deed dat wel. Brian Brobbey en Jeremie Frimpong waren verantwoordelijk voor de andere Oranje-goals. Matthijs de Ligt had een pijnlijke middag, want hij werd voorbij gespeeld door een speler uit de vierde divisie en die scoorde voor de amateurs. Het Nederlands elftal heeft donderdag een dag vrij. Nadien wordt er toegewerkt naar de achtste finale tegen Roemenië, die dinsdag in München wordt gespeeld.