Fan van Oranje
Nieuws

Bart Verbruggen bereid zich voor op strafschoppen

Bart Verbruggen wordt door de technische staf van het Nederlands elftal al voorbereid op eventuele penalty's tijdens een eventuele wedstrijd. In Duitsland, waar de knock-outfase van het EK is aangebroken, kan ieder duel uitmonden in een strafschoppenserie, te beginnen dinsdag tegen Roemenië. Verbruggen is van mening dat de voorbereiding op strafschoppen niet te groot moet zijn. Hij is er niet bang voor dat hij zelf ook achter de bal zal gaan staan.

Bart Verbruggen4

Verbruggen erkende zaterdag tijdens een persmoment dat "veel" een groot woord is. We weten dat het mogelijk is dat het op strafschoppen uit kan komen, dus we bereiden ons zo goed mogelijk voor. Ik zal er zeker aan werken. Wij analyseren de tegenstander, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent en je een idee hebt wat je kan verwachten van de man die achter de bal staat.

Op de persconferentie werd gesteld dat het nemen van strafschoppen ook een psychologisch spel is. Of Verbruggen ook dergelijke spelletjes speelt? “Je probeert de nemer enigszins uit zijn spel te halen. Hoe minder aandacht de speler op dat moment heeft voor de bal, hoe beter het voor mij is. Dit is een spelletje dat meer op instinct is gebaseerd. Op die manier probeer je een klein voorbeeldje te behalen.

In volle gang is de voorbereiding op eventuele strafschoppen, maar of hij er zelf ook een zal nemen? Verbruggen erkende dat er jongens in dit team lopen die daar meer ervaring in hebben en daar misschien ook iets beter in zijn. In het verleden heb ik er een genomen, de tiende penalty van de reeks en die zat erin.

Wanneer het nodig is, zal Verbruggen er staan. Als het zover komt en ik moet er een nemen, dan zal ik ook met vertrouwen achter de bal staan. Maar ik zal mij eerst concentreren op het tegenhouden, besloot hij. De wedstrijd tussen Nederland en Roemenië zal op dinsdagavond om 18:00 uur plaatsvinden.