Fan van Oranje
Nieuws

Bart Verbruggen de jongste

De basisplaats van doelman Bart Vebruggen bij het Nederlands elftal mag je best bijzonder noemen want de talentvolle keeper is de jongste doelman in zestig jaar die in de basis startte op een EK. Tevens was hij de jongste doelman ooit op een EK.

Bart Verbruggen 1

De prestaties van Verbruggen zijn Europa niet onopgemerkt gebleven. De doelman werd als eerste keuze onder de lat geselecteerd door Ronald Koeman, waardoor hij tegen Polen een record neer kon zetten. Sinds hij zondagmiddag zijn EK-debuut maakte, mag Verbruggen zich de jongste startende doelman op een EK in zestig jaar noemen.

De voetballoopbaan van Verbruggen gaat inmiddels als een trein. In korte tijd wist Verbruggen zich bij RSC Anderlecht in de schijnwerpers te keepen. Brighton & Hove Albion nam Verbruggen vervolgens voor twintig miljoen euro over van paars-wit.

In het afgelopen seizoen mocht Verbruggen 27 keer het doel van Brighton verdedigen. In deze 27 wedstrijden kreeg de doelman 33 doelpunten tegen. Zeven keer wist de talentvolle Nederlander zijn doel schoon te houden.