Fan van Oranje
Nieuws

Basisplaats voor Georginio Wijnaldum tegen Frankrijk?

Het lijkt erop dat Georginio Wijnaldum een basisplaats bij Oranje kan krijgen voor de EK-kraker tegen Frankrijk. Het Algemeen Dagblad en Voetbal International verwachten dat de 94-voudig international de voorkeur zal krijgen boven Joey Veerman.

Tijdens het eerste groepsduel met Polen (2-1) maakte Veerman een onwennige indruk. De spelmaker van PSV zal waarschijnlijk de rekening gepresenteerd krijgen, hoewel bondscoach Ronald Koeman vooral extra zekerheid wil inbouwen tegen het sterke Franse middenveld. Het is waarschijnlijk dat Tijjani Reijnders naast Jerdy Schouten zal spelen, waardoor er een plekje vrijkomt voor Wijnaldum op tien.

Het AD en VI verwachten beiden dat Jeremie Frimpong zal starten als rechtsbuiten. Door dit te doen, zal Xavi Simons naar de bank verhuizen, terwijl de Bayer Leverkusen-smaakmaker ook de voorkeur krijgt boven Donyell Malen. Koeman zal vasthouden aan een 4-3-3 formatie met het Nederlands elftal.

Nederland en Frankrijk zullen op vrijdagavond om 21.00 uur in Leipzig aftrappen.

Het is waarschijnlijk dat Oranje zich opstelt: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Wijnaldum; Frimpong, Memphis, Gakpo