Fan van Oranje
Nieuws

Bijval voor Ronald Koeman over basiself

Mike Verweij is van mening dat het niet verstandig is Joey Veerman een basisplaats te geven bij het Nederlands elftal tegen Roemenië op het EK in Duitsland. Het was de spelmaker van PSV die in het laatste groepsduel met Oostenrijk nog wel aan de aftrap stond, maar al in de eerste helft naar de kant werd gehaald. Verweij denkt dat het beter is voor Ronald Koeman om Veerman pas na het toernooi weer een kans te geven.

Veerman had een matige indruk gemaakt in de eerste groepswedstrijd tegen Polen en zakte in Oostenrijk volledig door de ondergrens. Hij kreeg zowel tijdens als na het laatste groepsduel veel kritiek over zich heen. Er was echter ook steun voor de middenvelder van PSV en het Nederlands elftal, met name vanuit Volendam, Henk Veerman en Robert Mühren verschenen onder andere voor de camera van ESPN om de international een hart onder de riem te steken.

Verweij heeft het met verbazing bekeken en geluisterd. De heer Veerman en Mühren die een lans braken voor Joey Veerman. In het algemeen werden er weinig kritische vragen gesteld. Henk Veerman heeft met Joey gevoetbald, dus hij had het volste recht om te roepen dat Joey terug moet komen in het elftal, zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Het is de verwachting dat Veerman en Lutsharel Geertruida dinsdagavond niet in de basis staan.

Verweij is het echter niet eens met de aanvallers. Koeman kan dit doen, maar doet dat normaal gesproken niet. Na die wedstrijd tegen Oostenrijk is dat een groot risico. “Ik zou het Veerman heel erg gunnen. Valentijn Driessen verwacht eveneens dat Veerman genoegen moet nemen met een plek op de bank tegen Roemenië. De journalist die het interview met Koeman bij de NOS heeft gehoord, kan slechts één conclusie trekken op basis van deze informatie. De vraag die Veerman werd gesteld of hij het mentaal aan zou kunnen, antwoordde hij: ‘Dat weet ik niet’. In geen enkel opzicht is er rekening mee gehouden. De chef voetbal is van mening dat deze speler niet in de basis zal beginnen.

Verweij denkt dat het beter is om Veerman dit EK niet meer vanaf het begin op te stellen. Dat moet je echt niet meer willen. Wanneer je hem nu nog een keer opstelt en hij zakt weer door het ijs... Misschien is het beter om dat in de Nations League opnieuw te proberen. Oranje zal vanaf september deelnemen aan de Nations League tegen Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina.