Fan van Oranje
Nieuws

Blessure De Roon

 

Het seizoen dreigt vroegtijdig ten einde te komen voor Marten de Roon. De Nederlandse middenvelder van Atalanta Bergamo moest woensdagavond na ruim een uur spelen uitvallen in de finale van de Coppa Italia tegen Juventus. Bij een 0-1 achterstand zag de 31-jarige Oranje-international zich genoodzaakt het veld te verlaten met nog onbekende blessureklachten.

De Oude Dame trok uiteindelijk aan het langste eind in de Italiaanse bekerfinale en veroverde voor de 15e keer de felbegeerde trofee. Maar voor Atalanta en De Roon was het een avond met een flinke domper. De ervaren controleur maakt zich nu eerst zorgen over zijn fitheid voor de aanstaande Europese finales.

Met Atalanta bereikten ze immers de eindstrijd van de Europa League, die op 31 mei in Boedapest wordt gespeeld. De Roon dreigt deze kraker te moeten missen door zijn blessure. Maar ook zijn deelname aan het komende EK met het Nederlands elftal, dat op 11 juni de eerste groepswedstrijd speelt, staat nu op de tocht.

De medische staf van Atalanta en de KNVB zullen de komende dagen nauwlettend de situatie evalueren. Het wordt een race tegen de klok voor De Roon om op tijd fit te geraken voor de belangen van zowel zijn club als het Oranje-team. Een flinke tegenvaller voor de controlerende middenvelder na een verder sterk seizoen in Italië.