Fan van Oranje
Nieuws

Bondscoach Ronald Koeman neemt Memphis Depay apart

Bondscoach Ronald Koeman heeft zaterdag spits Memphis Depay een kwartier apart genomen van de rest, meldt de NOS. De twee mannen verdwenen in een witte tent, waar ze een individueel gesprek voerden.

Toen we dat gesprek hadden, waren de invallers en reserves aan het trainen op het veld. Memphis heeft zich niet kunnen verbeteren in het duel met Frankrijk. Hij kreeg veel aandacht van de Nederlandse media. De spits besefte dat hij onvoldoende kansen kreeg van zijn ploeggenoten en erkende dat hij een teleurstellende wedstrijd had gespeeld. De gehele groep was aanwezig op de training in Wolfsburg. Tijdens de training heeft Koeman de groep minutenlang toegesproken, waarna de basisspelers op de hometrainer stapten. De reserves een partijvorm speelden, waarbij de stevige duels tussen Daley Blind en Wout Weghorst vooral opvielen.

Oranje is, met vier punten uit twee wedstrijden, bijna zeker van de volgende ronde op het EK. Het Nederlands elftal zal komende dinsdag de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk spelen om 18.00 uur.