Fan van Oranje
Nieuws

Bondscoach Ronald Koeman overvalt complete familie

Ian Maatsen heeft zich dinsdag bij de selectie van het Nederlands elftal in Wolfsburg gemeld. De vleugelverdediger kreeg maandag te horen dat hij, als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong, toch mee zou gaan naar het EK in Duitsland. Maatsen was een week op vakantie op het Griekse eiland Mykonos en werd overvallen door het telefoontje vanuit Zeist. Dit was ook van toepassing op zijn familie.

Maatsens koffer met voetbalkledij en ook zijn voetbalschoenen waren niet ter plaatse, maar bij zijn ouders thuis in Vlaardingen. Ian had zijn bezittingen bij ons achtergelaten. Zijn moeder Wendy vertelde dinsdag in een gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij dat vaker doet als hij vanuit ons op vakantie gaat. Maar nu moest er snel gehandeld worden.

Ian Maatsen zal Frenkie de Jong in de EK-selectie Oranje vervangen.

Op maandag heeft de KNVB een vlucht voor Maatsen en zijn vriendin geregeld, voor de volgende ochtend, naar Dortmund. Vervolgens zou hij met een taxi afreizen naar Wolfsburg. De ouders van Maatsen stapten om dinsdag om 7.00 uur in de auto en reden naar Dortmund. Hij zou zijn voetbalschoenen ongeveer vier uur later afleveren, voordat hij in een taxi naar Wolfsburg zou stappen.

Ian vertelde me: ‘Mam, ik had het niet meer verwacht, maar nu ik toch het EK kan meemaken, gaat de knop meteen om. Ik kijk er naar uit om mijn debuut in Oranje te maken. Het was een uitzonderlijk seizoen met alle gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan. Ian heeft vijf maanden lang een droom gehad, met de euforie van het bereiken van een Champions League-finale, daarna de teleurstelling van afvallen voor het EK tot nu toch nog erbij zijn.

 Onze eigen zomerplanning is ook totaal veranderd. Het zou ons een genoegen zijn om komend weekeinde weer in de auto te stappen naar Duitsland. Op naar Hamburg. De eerste groepswedstrijd tegen Polen zal komende zondag op het programma staan, maar het ligt niet voor de hand dat Maatsen meteen speeltijd zal krijgen. In ieder geval niet als basiskracht. Nadat de eerste groepswedstrijd is gespeeld, krijgen de spelers de kans om partners, kinderen en andere naasten te zien.