Fan van Oranje
Nieuws

Brian Brobbey met blessure eerder naar binnen

Spits Brian Brobbey heeft woensdagmiddag de open training van het Nederlands elftal in Wolfsburg vroegtijdig verlaten, zo meldt de NOS. De spits van Ajax en mensen van de medische staf liepen samen het veld af. Het is nog niet duidelijk waar hij last van heeft, hoewel het lijkt alsof het om een voetblessure gaat.

Brobbey heeft dit seizoen meerdere wedstrijden gemist vanwege blessureleed, zo stond hij eind maart aan de kant met een hamstringblessure. De spits was in de afgelopen tien interlands zelfs zesmaal afwezig vanwege een blessure. De link naar een nieuwe blessure is dus snel gelegd.
Brian Brobbey 2

Voordat Brobbey naar binnenging, vocht hij een stevig gevecht uit met verdediger Matthijs de Ligt. Het is nog niet bekend of die actie iets te maken heeft met de blessure. Brobbey lijkt op beelden van ESPN inderdaad last te hebben van het duel met De Ligt, zoals blijkt uit de reactie van De Ligt. De verdediger loopt zelf ook hinkelend weg na het duel.

Brobbey stond vorige week donderdag in de basis bij de oefeninterland met Canada. In het met 4-0 gewonnen duel werd hij na 62 minuten gewisseld door Ronald Koeman. De aanvaller heeft de hele wedstrijd op de bank gezeten tegen IJsland (4-0) Brobbey heeft tot dusver twee interlands voor Oranje gespeeld, waarin hij nog niet tot scoren kwam. De spits van Ajax was het afgelopen seizoen goed bij de club. Hij scoorde in 43 officiële wedstrijden 22 doelpunten. Bovendien was hij twaalf maal de aangever.