Fan van Oranje
Nieuws

Britse sterren hebben aangegeven dat Oranje benadeeld is: 'Dit had nooit afgekeurd mogen worden'.

Wayne Rooney en Alan Shearer zijn van mening dat het Nederlands elftal ernstig benadeeld is door de wedstrijd tegen Frankrijk. De voormalige topspitsen uit Engeland hebben aangegeven dat het doelpunt van Xavi Simons nooit afgekeurd had mogen worden.

Simons schoot de bal langs de Franse doelman, maar de Franse doelman werd volgens de grensrechter en VAR gehinderd door Denzel Dumfries. Het doelpunt werd vervolgens afgekeurd door de scheidsrechter Anthony Taylor, tot woede van Shearer. Frankrijk heeft veel geluk gehad. In de herhaling achter het doel zie je dat Dumfries ver bij Maignan vandaan staat.

Shearer stelt dat Maignan nooit bij de bal had kunnen komen. Op basis van de manier waarop Maignan staat - met twee benen uit elkaar - kun je zeggen dat hij nooit had kunnen duiken naar deze bal. Hij heeft geen last van Dumfries. Het was niet mogelijk om dat schot nog te pakken.

Rooney is het daar volledig mee eens. Dit doelpunt had nooit afgekeurd mogen worden. Dit doelpunt is geldig. Het is ook vervelend dat het zo lang duurde voordat het besluit door de VAR werd gehonoreerd. In ieder geval, als Taylor even naar het scherm kijkt, kan hij een beslissing nemen en daarmee afgerekend worden.