Fan van Oranje
Nieuws

Brobbey hoopt op EK-selectie na productief seizoen bij Ajax

 

Na een productief seizoen bij Ajax met 18 doelpunten in de Eredivisie, hoopt Brian Brobbey op de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman. De 22-jarige spits blijft nuchter: "Ik merk het wel. Ik weet dat ik dit team kan helpen."

Met Memphis Depay en Wout Weghorst als concurrenten voor de spitspositie, beseft Brobbey dat hij scherp moet zijn. "Memphis is en blijft een geweldige spits. En Wout ook." Hoewel Memphis nog herstellende is van een blessure.

Ondanks een turbulent seizoen bij het worstelende Ajax, groeide Brobbey naar zijn meest productieve jaargang ooit. "Het begin was matig, maar daarna heb ik het goed opgepakt. Dat had met vertrouwen te maken. En ik ben rustig gebleven."  

De fysiek fittere Brobbey maakt nu meestal hele wedstrijden vol. "Mijn lichaam is gewend aan veel duels in korte tijd." Om scherp te blijven, trainde hij vorige week zelfs al door met Steven Bergwijn. "Ik voel me top."

Bij Oranje hoopt Brobbey een stap vooruit te zetten. "Ik train met jongens uit de Premier League, daar wordt sneller gehandeld. Dat maakt mij scherper, ik wil ook op dat niveau komen. Ja, ik heb zin om goals te maken. Het moet een succesvol toernooi worden."