Fan van Oranje
Nieuws

De Jong en Depay uitzonderingen in EK-selectie, ondanks fitheid twijfels

 

De reden waarom spelers zoals Joshua Zirkzee, Jurriën Timber, Mats Wieffer en Steven Berghuis niet zijn geselecteerd door de Nederlandse bondscoach, Ronald Koeman, voor het Europees Kampioenschap is simpel: ze zijn niet voldoende fit. Koeman legde dit uit tijdens het Veronica Offside TV-programma.

Koeman maakt echter uitzonderingen, zoals belangrijke spelers Frenkie de Jong en Memphis Depay.

"Aangezien er 26 spelers meegenomen kunnen worden, maak je een uitzondering voor Frenkie de Jong. Hij kan fit zijn naar de eerste groepswedstrijd", zei Koeman. De Jong heeft niet gespeeld sinds hij op 21 april geblesseerd raakte tijdens een competitieve wedstrijd van Barcelona.
"Memphis heeft al twee wedstrijden gespeeld, dit weekend een half uur", merkte Koeman op. "We hebben nog een trainingskamp en twee vriendschappelijke wedstrijden. Ik denk dat Memphis het toernooi redelijk fit kan beginnen."
Koeman maakte zijn voorlopige selectie voor het EK in Duitsland afgelopen donderdag bekend. Vier van de dertig spelers op de lijst moeten nog geschrapt worden. Tegen 7 juni moet de coach zijn EK-selectie hebben afgerond. Overigens wil Koeman zijn selectie al op 29 mei aankondigen.

Het Nederlands elftal speelt op 6 juni een vriendschappelijke internationale wedstrijd tegen Canada en op 10 juni tegen IJsland. Nederland start het Europees Kampioenschap op 16 juni met een groepswedstrijd tegen Polen. Het Nederlands elftal speelt op 21 juni tegen Frankrijk en Oostenrijk is de tegenstander op 25 juni.