Fan van Oranje
Nieuws

Definitieve selectie Jong Oranje

Na negen overwinningen uit negen EK-kwalificatiewedstrijden gaat Jong Oranje in oktober op jacht naar tien uit tien. Dit zal moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Zweden op maandag 14 oktober (aftrap 18.45 uur) in het Goffertstadion in Nijmegen. Voorafgaand aan het treffen tegen Zweden speelt Jong Oranje nog een oefenwedstrijd tegen Mexico. Deze wedstrijd is op donderdag 10 oktober om 20.00 uur en wordt gespeeld in het Asito Stadion in Almelo.

Jong Oranje plaatste zich in september, na overwinningen op Noord-Macedonië (5-0) en Georgië (3-1), definitief voor het EK 2025. Jong Oranje-trainer Michael Reiziger heeft 24 spelers opgeroepen. Kian Fitz-Jim van Ajax en Thom van Bergen van FC Groningen debuteren in de definitieve selectie.

De selectie

Naam Club
Youri Baas Ajax
Kian Fitz-Jim Ajax
Devyne Rensch Ajax
Kenneth Taylor Ajax
Ruben van Bommel AZ
Rome-Jayden Owusu-Oduro AZ
Calvin Raatsie Excelsior
Thom van Bergen FC Groningen
Max Bruns FC Twente
Youri Regeer FC Twente
Anass Salah-Eddine FC Twente
Noah Ohio FC Utrecht
Antoni Milambo Feyenoord
Gjivai Zechiël Feyenoord
Myron van Brederode Fortuna Düsseldorf
Tyrese Asante Maccabi Tel Aviv
Rav van den Berg Middlesbrough FC
Robin Roefs N.E.C.
Ezechiel Banzuzi OH Leuven
Ibrahim Cissoko Plymouth Argyle
Ryan Flamingo PSV
Neraysho Kasanwirjo Rangers FC
Emanuel Emegha RC Strasbourg Alsace
Million Manhoef Stoke City FC

Spelers die na 1 januari 2002 geboren zijn komen in aanmerking om opgeroepen te worden voor Jong Oranje. 

Jong Oranje naar Almelo en Nijmegen

Op donderdag 10 oktober speelt het team van Michael Reiziger om 20.00 uur in het Asito stadion van Heracles Almelo tegen hun leeftijdsgenoten van Mexico. Deze wedstrijd is vriendschappelijk en staat in het teken van de voorbereiding op het EK 2025. De tweede wedstrijd in oktober is op maandag 14 oktober tegen Zweden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Goffertstadion van N.E.C. in Nijmegen. Jong Oranje tegen Zweden is de afsluiting van de EK-kwalificatiecyclus en is vooral voor Zweden nog van groot belang met het oog op kwalificatie. Deze wedstrijd begint om 18.45 uur.

EK 2025 in Slowakije

Slowakije organiseert het EK 2025. Jong Oranje heeft zich in september verzekerd van een ticket voor het EK 2025 in Slowakije. Aan het toernooi doen zestien landen mee en het wordt van 11 tot 28 juni gehouden. De loting voor het EK is op 3 december in Bratislava.