Fan van Oranje
Nieuws

Definitieve selectie Nederlands Elftal bekend

De kogel is door de kerk: Ronald Koeman heeft de 26 spelers bekendgemaakt die hij meeneemt naar het Europees Kampioenschap in Duitsland. De meest opvallende namen in de definitieve selectie zijn Ryan Gravenberch en Micky van de Ven.

Dat Gravenberch deel uitmaakte van de voorselectie was al een kleine verrassing. De ex-Ajacied was na zijn transfer van Bayern München geen vaste waarde bij Liverpool. Zijn kansen groeide echter door het afvallen van de geblesseerde Marten de Roon. Bovendien is ook Quinten Timber niet helemaal fit. De Feyenoorder is daarom niet opgenomen in het definitieve keurkorps.

Micky van de Ven speelde tot dusver twee interlands, maar is ook een redelijk nieuw gezicht in de Oranje-selectie. De Tottenham Hotspur-verdediger kan zowel links centraal als aan de linkerkant uit de voeten. Hij krijgt van Koeman de voorkeur boven Ian Maatsen.

Ook op doel moest Koeman een belangrijke knoop doorhakken. Hij besluit Justin Bijlow, die net hersteld is van een blessure, mee te nemen naar Duitsland. Mark Flekken en Bart Verbruggen zijn de andere doelmannen. Sparta-uitblinker Nick Olij valt af.

Het EK begint op 14 juni en de eerste groepswedstrijd van Het Nederlands elftal is op 16 juni in Hamburg tegen Polen. Daarna volgen nog minstens twee wedstrijden: tegen Frankrijk (21 juni, Leipzig) en Oostenrijk (25 juni, Berlijn). Op 6 en 10 juni speelt de ploeg van Koeman eerst nog oefeninterlands tegen Canada en IJsland.

De selectie van Oranje:
Nathan Aké (Manchester City), Steven Bergwijn (Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord), Daley Blind (Girona FC), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Mark Flekken (Brentford), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen), Cody Gakpo (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Matthijs de Ligt (Bayern München), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).