Fan van Oranje
Nieuws

Erwin Koeman 'Wout Weghorst zou tegen Oostenrijk wel kunnen beginnen'.

Erwin Koeman spreekt niet tegen dat Wout Weghorst tegen Oostenrijk aan de aftrap zal kunnen verschijnen. De assistent-bondscoach legt in de MIDMID Podcast uit waarom hij en zijn broer Ronald Koeman Weghorst pas in de 79ste minuut lieten invallen tegen Frankrijk.

Erwin Koeman, die zijn broer Ronald assisteert bij Oranje, heeft kort na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tussen Nederland en Frankrijk gebeld met de MIDMID Podcast. De presentatoren vroegen assistent-trainer waarom Weghorst pas tien minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. "Ik denk dat hij dinsdag (tegen Oostenrijk, red.) wel zal beginnen", zegt Koeman.
Erwin Koeman

Het is uw bedoeling om uiteindelijk een gelijkspel te behalen. De oud-middenvelder vervolgt: "Dan ga je gewoon voor een punt." "Een andere keer kun je hem misschien eerder inbrengen, iedereen heeft daar zijn eigen mening over."

Tegen Oostenrijk speelt Oranje haar laatste groepsduel op het EK. De formatie van Koeman kan nog derde eindigden in Groep D, maar ook dan lijkt het Nederlands elftal door te stoten naar de achtste finale als één van de beste nummers drie.