Fan van Oranje
Nieuws

Familie Wout Weghorst verven tankstation in Nederlands elftal kleuren

De tankstation van de familie van Wout Weghorst langs de A1 bij Deurningen is volledig oranje geschilderd. Zijn supporters stimuleren ‘hun’ spits van het Nederlands elftal hiermee extra. Op zondag zal voor Oranje het EK in Duitsland beginnen met een groepswedstrijd tegen Polen.

Het tankstation, dat zich bevindt aan de Duitse grens, is het laatste pompstation voor de grens. Het versierde tankstation is dan ook een populaire plek voor Oranjefans die het Nederlands elftal achterna reizen naar het EK. De bedrijfsleider kwam met het idee om het tankstation extra te versieren voor het toernooi. Een werknemer stelde de volgende vraag: “Waarom kleuren wij het tankstation niet oranje? Wij hebben een schilder, drukker en stickeraar gevraagd om deze last minute-actie te begeleiden. Leonie Kamp, marketingmedewerkster bij De Telegraaf, vertelde in een interview dat ze niet lang hoefde na te denken en ons meteen geholpen hebben.
public

De buitenkant van het tankstation is oranje geschilderd, de ramen zijn rood, wit en blauw, en op één raam is een levensgrote foto van Weghorst te vinden. Bovendien is er ook binnen volop versierd. Avia Weghorst, de familie van de spits van TSG Hoffenheim, is de eigenaar van het tankstation. De medewerkers hebben dit initiatief genomen. Niek Weghorst, Wouts oudste broer en commercieel directeur van het bedrijf, zegt dat het een zeer plezierige ervaring is.

Een versierd tankstation zou zijn jongere broer extra motiveren. Wij zijn met zijn vieren en zijn allemaal trots op elkaar. Wij hebben afgelopen weekend een bezoek gebracht aan onze jongste broer die in de nacompetitie voor DEO streed om een plekje in de Vierde Divisie. We zijn met onze gezinnen verbonden op alle mogelijke manieren.