Fan van Oranje
Nieuws

Frankrijk niet favoriet tegen Nederland volgens Didier Deschamps.

De bondscoach van het Frans nationaal team Didier Deschamps vindt niet dat Frankrijk niet de duidelijke favoriet is voor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Hij verwacht geen gemakkelijke wedstrijd voor zijn team.

Frankrijk is onder leiding van Deschamps wel een angstgegner geworden voor Oranje want van de acht onderlinge wedstrijden werden er zeven van door de Fransen gewonnen en bij de laatste wedstrijd werd het maar liefst 4-0 voor de Fransen. "Ja, maar we moeten niet vergeten dat bij de twee laatste ontmoetingen veel belangrijke spelers van Nederland afwezig waren en in de wedstrijd in Parijs waren er wel vijf os zes goede spelers afwezig”zei hij tegen De Telegraaf.
"Die wedstrijd ging het gemakkelijker voor ons, maar Nederland blijft een grote voetbalnatie", vervolgt Deschamps zijn verhaal. De Fransman wijst naar de individuele kwaliteiten. "Ze spelen voor de grootste clubs, al zijn ze niet allemaal altijd basisspeler. Omdat we zo vaak tegen elkaar spelen, kennen we elkaar erg goed."

In de groepsfase van het EK zitten Frankrijk en Nederland in een poule met Oostenrijk en Polen. "We realiseren ons dat we een lastige groep hebben met ook Oostenrijk, dat zeker onderschat wordt, en Polen, dat gewend is om op de grote toernooien te spelen", blikt Deschamps vooruit. "Ik moet op dit moment bezig zijn met onze eerste tegenstander Oostenrijk, maar ik realiseer me maar al te goed dat de tweede partij tegen Nederland is en dat we dan weer een goede prestatie nodig zullen hebben."