Fan van Oranje
Nieuws

Franse media, Kylian Mbappé zal NIET starten tegen Orabje

Kylian Mbappé zal vrijdag niet in de basis staan bij Frankrijk in het EK-duel met het Nederlands elftal volgens RMC Sport en Le Parisien. Beide verwachten dat de sterspeler uit voorzorg op de bank plaatsneemt vanwege zijn gebroken neus.

Mbappé liep de blessure op in de wedstrijd tegen Oostenrijk. De 25-jarige aanvaller trainde donderdag weer mee dankzij een speciaal masker, maar bondscoach Didier Deschamps oefende tijdens een partijspel ook met een voorhoede zonder de grote ster. De Franse media verwachten dat een invalbeurt het hoogst haalbare is voor de kersverse Real Madrid-speler. Alleen als de score in het nadeel is van Les Bleus, lijkt Mbappé een rol te krijgen tegen Oranje.

RMC Sport verwacht dat Mbappé wordt vervangen door routinier Olivier Giroud. In dat geval zal de 37-jarige spits geflankeerd worden door Ousmane Dembélé en Marcus Thuram, die al in de basis stonden tegen Oostenrijk. Bradley Barcola moet geduld betrachten, hoewel hij een uitstekende indruk maakt op de training. Le Parisien ziet nog een andere optie, met Adrien Rabiot hangend op links, zoals Blaise Matuidi tijdens het WK 2018. Aurélien Tchouaméni zou dan een plekje kunnen krijgen.

De waarschijnlijke opstelling van Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernández; Kanté, Rabiot, Griezmann; Dembélé, Giroud, Thuram.