Fan van Oranje
Nieuws

Franse media zien 'XXL-optreden':

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen het Nederlands elftal, mag Frankrijk niet klagen. Die conclusie wordt getrokken in de Franse pers, nadat een goal van Xavi Simons om dubieuze redenen werd geannuleerd. De Blues, en met name Antoine Griezmann, kregen goede kansen in Leipzig, maar Oranje maakte het enige doelpunt. Denzel Dumfries was echter hinderlijk buitenspel, aldus de VAR. Le Soir schrijft dat Simons dacht dat hij de redder van het hele land was met zijn bevrijdende 1-0 in de zeventigste minuut, maar dat was buiten de arbitrage gerekend. Het was een moeilijke beslissing.

Niet aantrekkelijk
L'Équipe heeft een 'zeer open wedstrijd' gezien in de Red Bull Arena Leipzig. 'Griezmann had grote kansen, terwijl de Nederlanders voor een verrassing konden zorgen. Simons' goal werd echter nietig verklaard. De Fransen hebben de gemaskerde Kylian Mbappé, die negentig minuten op de bank bleef, gemist. In de laatste zes wedstrijden zonder Mbappé hebben we niet één keer gewonnen (vier remises en twee nederlagen, red.

Le Figaro heeft het over spijt, een punt en nog niet gekwalificeerd. Dezelfde spelen die we zijn vergeten zodra het laatste fluitsignaal klinkt. Het spijt me dat dit vandaag niet het geval was. Deze wedstrijd heeft een aangename sfeer gecreëerd, maar Les Bleus zullen nog lang spijt hebben van de gemiste kansen. De vergelijking wordt gemaakt met het Frankrijk van 2018, het jaar waarin het kampioenschap werd behaald. Het was weer niet aantrekkelijk, maar Les Bleus zijn er niet om mooi te zijn. Het is mogelijk dat Oranje nachtmerries krijgt van het trio Rabiot-Tchouaméni-Kanté.

De naam Kanté valt. Het klinkt als 'Oftewel Benjamin Button'. Oranje had een hekel aan het voortdurende loopwerk van de weer adembenemende Kanté. In Saudi-Arabië lijkt het erop dat hij een paar jaar jonger is geworden.

Oranje krijgt veel onvoldoendes.
In de spelersrapporten vallen de nodige onvoldoendes aan Oranje-zijde. Foot Mercato geeft aan Bart Verbruggen (7), Virgil van Dijk (6,5), Stefan de Vrij (5,5), Nathan Aké (6) en Tijjani Reijnders (6) nog het voordeel van de twijfel, maar Denzel Dumfries (5), Jerdy Schouten (5), Xavi Simons (4,5), Jeremie Frimpong (4) en Cody Gakpo (5) komen er bekaaider vanaf. Memphis Depay krijgt een 3,5 voor zijn matige optreden.

Maxi Foot beschouwt doelmannen Mike Maignan en Verbruggen als beslissend en geeft Memphis met een 3,5 ook de zwaarste onvoldoende. Tot slot spreekt Le Parisien van een 'frustrerend gelijkspel'. Kanté was de grootste man in het veld - qua prestaties. Hij heeft een XXL-optreden gegeven.'