Fan van Oranje
Nieuws

Frenkie de Jong twijfelt of hij op tijd fit is voor Oranje's EK-opener

 

De geblesseerde middenvelder van Barcelona en het Nederlands elftal werkt hard aan zijn revalidatie, maar het blijft onzeker of hij de eerste EK-wedstrijd op 16 juni tegen Polen kan halen. De Jong herstelt van zijn derde enkelblessure dit seizoen.

"We volgen een traject, maar het hangt af van mijn enkel of ik op tijd speelklaar ben", verklaart de 27-jarige De Jong. Hij traint voorlopig nog individueel. "Ik moet instromen bij de groep en dan toewerken naar wedstrijdminuten, eventueel tijdens het toernooi."

Er zijn geen strikte deadlines, maar De Jong moet perspectief houden op deelname. "Anders heeft het geen zin te blijven." Bondscoach Ronald Koeman is bereid risico's te nemen. De Jong benadrukt dat zijn blessure niet chronisch is en een operatie niet nodig was.

"De tweede keer begon ik te vroeg en zat het in mijn hoofd", licht hij toe over zijn recente enkelblessures. Maar: "Er is geen sprake van instabiliteit." De Jong, goed voor 54 interlands sinds 2015, hoopt een rol te kunnen spelen op het EK. "Anders had ik me hier niet gemeld."