Fan van Oranje
Nieuws

Geen wereldtoppers voorin, hoop op Depay blijft voor Oranje

 

Het Nederlands elftal beschikt niet langer over aanvallers van wereldklasse zoals voorheen Robin van Persie en Arjen Robben. Coach Ronald Koeman moet het vooral hebben van Memphis Depay, maar de 30-jarige spits kende een wisselvallig seizoen bij Atlético Madrid.

Oranje geldt dan ook niet als favoriet voor het aankomende EK. Koeman: "We zijn een elftal dat moeilijk te verslaan is en creatieve kwaliteit heeft, maar geen absolute topploeg."

De defensie oogt solide met Virgil van Dijk, Nathan Aké en Matthijs de Ligt. Voorin is er twijfel. Depay kon bij eerdere eindtoernooien de verwachtingen niet waarmaken. Dit seizoen speelde hij nauwelijks bij Atlético vanwege blessures.

Toch houdt Koeman vertrouwen in zijn topscorer aller tijden: "Hij oogt fit. Met de voorbereiding hopen we hem topfit te krijgen voor het EK."

Andere aanvallers als Donyell Malen, Wout Weghorst en Cody Gakpo kampten eveneens met fitheid. Steven Bergwijn krijgt ondanks kritiek het vertrouwen van Koeman. Xavi Simons moet in Oranje nog doorbreken.

Het blijft voor Nederland dus ouderwets leunen op een fitte en productieve Depay.