Fan van Oranje
Nieuws

Guus Hiddink voorziet een wijziging in basis Oranje

Voor het EK-duel met Frankrijk, denkt Guus Hiddink dat bondscoach Ronald Koeman overweegt Jeremie Frimpong op te stellen in plaats van Xavi Simons. De oud-trainer van onder andere Real Madrid denkt dat Koeman met zijn technische staf een plan heeft.

Screenshot_20240620_192530_Instagram

Hiddink heeft aan tafel bij de NOS aangegeven dat er opties zijn om nog meer te kunnen penetreren aan de rechterkant, als hem gevraagd wordt of hij overweegt om Simons op de bank te zetten. Ik denk dat Koeman en zijn staf daar ook wel over nagedacht hebben. Ik denk dat de man die de laatste keer een sterke indruk maakte, Frimpong, daar een kans inzit.

Youri Mulder, een collega-analist, is zich bewust van de gedachte van Hiddink. De snelheid kan in het tegenwoordige voetbal beslissend zijn, en die heeft hij, aldus de eerste spreker op Frimpong. Mulder lacht, waarna hij aangeeft dat hij Frimpong graag in de basis ziet starten tegen Frankrijk, aangezien hij de snelste speler van de Premier League in zijn selectie heeft.

Mulder is van mening dat het niet noodzakelijk is een wijziging op de rechtsbackpositie door te voeren om Frimpong op te stellen. De analist legt uit dat Geertruida dan moet spelen, want die zou beter bij Frimpong passen. Dit argument is voor hem niet relevant en Hiddink is zich hierbij aan het aansluiten. Dumfries kan dat ook, maar die blijft dan iets meer achter en gaat er een keer overheen. Op die manier is hij voortdurend rechtsbuiten.