Fan van Oranje
Nieuws

Het Parool weet wie Virgil van Dijk gaat opvolgen als aanvoerder Oranje

Dagblad Het Parool zag dat doelman Bart Verbruggen zich geweldig heeft ontwikkeld tijdens het afgelopen EK en dat hij zich kan ontpoppen tot de nieuwe aanvoerder van Oranje. Het medium maakte een analyse van het toernooi in Duitsland en noemde een paar uitblinkers maar zag ook dat bondscoach Ronald Koeman niet meer kan vasthouden aan een paar "helige huisjes".

Volgens Het Parool moet de bomdscoach nu gaan dooselecteren en ze vonden dat Virgil van Dijk als leide toch enkele steekjes liet vallen. Daarnaast moet volgens hun Koeman niet lan ger meer gaan aanmodderen met Memphis Depay want net als tijdens het EK in Quatar bakte Depay er nu tijdens het EK ook niks van. Depay is al jaren niet meer de spits waar het Nederlands elftal op kan bouwen", stelt het dagblad. Oranje kan niet langer meer vasthouden aan de ‘heilige huisjes’. Virgil van Dijk liet al een beetrje doorschemeren dat hij deze zomer gaat nadenken over het vervold over zijn interland loopbaan.

Tijdens het EK in Duitsland dienden nieuwe sterkhouders zich onverwacht al aan. "Zo vormde zich tijdens dit EK al het geraamte van het nieuwe Oranje. Doelman Verbruggen (21) ontpopte zich in alle opzichten tot de aanvoerder van de nieuwe generatie.” Daarnaast liet Jerdy Schouten zich in positieve zin zien. "Laatbloeier Schouten liet, op enkele zwakke momenten tegen Oostenrijk na, zien een Europese topper te kunnen zijn. Met Nathan Aké, Jeremie Frimpong, Cody Gakpo en ook de broertjes Jurriën en Quinten Timber, Mats Wieffer, Teun Koopmeiners en uiteraard Frenkie de Jong kan Koeman de komende jaren vooruit."

De alternatieven voor de ‘heilige huisjes’ zijn ook al voorhanden. Met ‘de revelatie van de Serie’ Joshua Zirkzee voor Depay: “Hij is snel, behendig, fysiek sterk en pas 23 jaar.” En Micky van de Ven voor de positie van Van Dijk. “De oersterke verdediger, ook pas 23 jaar, maakte tijdens een paar invalbeurten al indruk op dit EK, met zijn snelheid en duelkracht.” Daarnaast ziet de krant dat Oranje met spelers als Xavi Simons en Tijjani Reijnders een mooi vooruitzicht heeft. “Al verliep hun eerste grote toernooi wisselvallig”, stelt het dagblad.