Fan van Oranje
Nieuws

Ian Maatsen als vervanger van Frenkie de Jong meldt Voetbal International

Bondscoach Ronald Koeman heeft aangegeven dat hij een vervanger op gaat roepen voor Frenkie de Jong. Vele namen worden genoemd en Voetbal International meldde vanmorgen dat Ian Maatsen opgeroepen zal worden.

De vleugelverdediger heeft een uitstekende tweede seizoenshelft bij Borussia Dortmund achter de rug en behoorde tot de voorselectie van Oranje voor het EK in Duitsland, maar overleefde de laatste schifting van bondscoach Ronald Koeman niet.

Koeman gaat De Jong zodoende vervangen door een vleugelverdediger aan de selectie toe te voegen. Mogelijk overweegt de bondscoach om een van de verdedigers uit de huidige selectie door te schuiven naar het middenveld, indien nodig. Zowel Daley Blind als Lutsharel Geertruida kan ook uit de voeten op het middenveld.

Ook is het nog afwachten hoe erg de blessure van Teun Koopmeiners is. Hij viel gisteren tijdens de warm-up uit met een liesblessure. Hij zal vandaag goed onderzocht worden dan kijkt men hoe het verder moet. Dan lijkt het logisch dat Koeman in ieder geval één extra speler oproept en dat is dus Maatsen, al heeft de KNVB nog niets naar buiten gebracht. Koeman liet maandagavond al weten dat hij al een vervanger in zijn hoofd heeft, maar wilde nog geen naam noemen. Quinten Timber, Mats Wieffer en Marten de Roon zijn door divers blessureleed sowieso geen optie.