Fan van Oranje
Nieuws

Ian Maatsen weer fit

Gisteren kon bondscoach Ronald Koeman tijdens de hersteltraining na de zege op Turlijke weer beschikken over 26 selectiespelers. Ian Maatsen die vanwege ziekte de wedstrijd moest missen was weer present. Dit melden o.a. de NOS en De Telegraaf. De verdedihger lijkt weer helemaal hersteld van zijn ziekte.

Maatsen viel één dag voor de kwartfinale uit, omdat hij iets verkeerds zou hebben gegeten. Hij bleef voor de zekerheid achter in Wolfsburg en reisde dus niet mee naar Berlijn. Inmiddels is de linkervleugelverdediger weer helemaal fit en zondag kon hij gewoon mee doen aan de hersteltraining. De basisopstelling uit de wedstrijd tegen Turkije zat langs het veld op fietsen en de invallers en reserves trainden met een bal. Er werd onder meer een positiespel afgewerkt en samen met de stafleden werd er een potje voetvolley gedaan.
Ian Maatsen2

Het Nederlands elftal keerde zondagochtend met de trein terug naar het basiskamp in Wolfsburg. Oranje bereidt zich daar de komende voor op de halve finale tegen Engeland. Familieleden mochten aanwezig zijn in het in het AOK Stadion van VfL Wolfsburg. Na afloop van de training gingen de kinderen weer het veld op naar hun vaders. Na het groepsduel met Polen (1-2 winst) gebeurde dat ook al. Maatsen zag zondag zijn ploeggenoten dus weer terug. De verdediger is de enige international uit de selectie die zijn debuut voor Oranje nog niet heeft gemaakt. Die titel deelde hij eerst met Joshua Zirkzee, maar de aanvaller verving tegen Turkije in de 87ste minuut Memphis Depay. Woensdag staat voor Oranje de volgende wedstrijd op de planning: de halve finale tegen Engeland om 21.00 uur in Dortmund.