Fan van Oranje
Nieuws

Internationale media lovend over Wout Weghorst

Wout Weghorst is ook in de internationale pers een onderwerp van discussie. Na zijn heldenrol in de wedstrijd tegen Polen (1-2) wordt de spits van Oranje in het zonnetje gezet.

Het Belgische Sporza heeft gemeld dat Supersub en goaltjesdief Wout Weghorst Nederland tegen Polen heeft geholpen. Oranje leek tegen Polen op een pijnlijke remise af te steven maar Weghorst maakte in de 83ste minuut de winnende treffer. Nederland heeft zijn openingsmatch op Euro 2024 gewonnen. Polen opende de score na een kwartier, maar Cody Gakpo bracht een inefficiënt Nederland op het kwartier langszij. In de tweede helft kon Oranje de Polen niet van zich afschudden, tot invaller Wout Weghorst de bevrijdende 1-2 met zijn eerste baltoets voor zijn rekening nam.

Het Franse L'Équipe heeft gemeld dat het brengen van Weghorst 'een gok' was. De lange spits scoorde slechts drie minuten na zijn invalbeurt met zijn verkeerde been. Hij heeft ervoor gezorgd dat Oranje zich goed voorbereidt op het EK, voordat het vrijdag tegen het Franse team speelt.

Het BILD is vooral onder de indruk van de supporters van Oranje. 'Het geweldige feest van Nederland', aldus de Duitse boulevardkrant. De ongeveer 40 duizend Oranje-fans die Hamburg bezochten, vierden de 1-2 openingszege. Nederland heeft in de eerste helft slechts zeven topkansen gemist. Wout Weghorst had geluk: de joker van Hoffenheim stelde de overwinning veilig, twee minuten nadat hij in het veld was gekomen.
Screenshot_20240616_081752_Instagram

Het Spaanse Marca heeft matchwinner Weghorst in het zonnetje gezet, terwijl Nathan Aké ook complimenten ontvangt. Weghorst had slechts een minuut nodig om de held van Nederland te worden. Om de eerste verrassing van het EK te voorkomen, waren de wissels van Koeman cruciaal. Nederland wilde voorkomen dat het verantwoordelijk was voor de eerste verrassing van het Europees kampioenschap. Oranje heeft, met een geweldige Aké, Polen verslagen.

The Guardian uit Engeland meldt: 'Weghorst redt Nederland, nadat het geshockeerd werd door Polen.' Ondanks alle zorgen over het Nederlandse middenveld, was het ontbreken van killersinstinct voor het doel dat Oranje grotendeels opbrak een groot probleem. Deze overwinning kan van onschatbare waarde zijn voor Nederland, met het oog op het overleven van een poule waar onder andere Frankrijk in zit.

In Italië is er ook aandacht voor de overwinning van Oranje. Het toonaangevende La Gazzetta dello Sport schrijft: 'Nederland domineert, geeft het weg, maar neemt drie punten mee naar huis dankzij een goal van Weghorst en de stevige handen van Verbruggen.'