Fan van Oranje
Nieuws

Jerdy Schouten verwacht veel van Oranje

Jerdy Schouten kijkt er naar uit om de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland te zien. De speler van 27 jaar heeft een lange weg afgelegd om de top te bereiken. Zes jaar geleden speelde hij nog bij Telstar, maar bij ADO Den Haag kreeg hij geen contract aangeboden. Na een lange zoektocht via Bologna en PSV kwam ik uiteindelijk bij Oranje terecht. Of ik het verwacht? Het is te hopen. Hij doelt op zijn transfer, die hij niet had verwacht.
Dit podium is echt goed, fantastisch zelfs. Wilt u de Champions League vergelijken met de Champions League? Ik weet niet zeker of ik dat kan zeggen, want dan moet ik eerst voelen hoe het is om op het veld te staan. Schouten heeft vrijdag tijdens een persconferentie aangegeven dat hij heel veel van dit EK verwacht, dat is duidelijk. Denzel Dumfries was hierbij aanwezig.
Het heeft er alle schijn van dat Schouten komende zondag in de eerste wedstrijd tegen Polen een middenveld gaat vormen met Tijjani Reijnders en zijn compagnon bij PSV, Joey Veerman. Met laatstgenoemde kan hij lezen en schrijven. “Die automatismen maken ons allebei beter. We zijn ook totaal verschillende spelers en dat maakt het denk ik ook goed. Veerman kan enorm lullen op het veld, we kunnen ook tegen elkaar gaan lopen zeiken.”