Fan van Oranje
Nieuws

Jeremie Frimpong " wij zijn hier om het EK te winnen"

Jeremie Frimpong heeft aangegeven dat het Nederlands elftal naar het EK is gekomen om te winnen. Een belangrijk groepsduel met topfavoriet Frankrijk staat op het programma, maar ook die wedstrijd is voor Oranje geen uitzondering op de regel.
Screenshot_20240607_092926_Instagram

Het is de verwachting dat Frankrijk het EK zal winnen. Of anders Spanje, Duitsland of Engeland, aldus Frimpong tegenover het Algemeen Dagblad. Bayer Leverkusen was ook niet de favoriet, toch?  Het is van belang of je als ploeg het voor elkaar krijgt. Wij zijn hier niet om ons te vermaken, we zijn hier om te winnen.

Frimpong, die bijna een leven lang in Engeland had doorgebracht, werd uiteindelijk toch Oranje-international. Er was echter geen twijfel mogelijk voor de wingsback. In Nederland was ik onbekend. Maar mijn eerste paspoort was een Nederlands paspoort, ik ben in Nederland geboren. Ja, die keuze heeft ook te maken met het feit dat de KNVB als eerste bij mij aanklopte. Dit heeft ook mijn voorkeur voor Nederland doen toenemen. Ik had de ambitie om in Oranje te spelen. Hoewel ik langer in Engeland dan in Nederland heb gewoond, voel ik me toch Nederlander. Ik denk dat mensen denken dat ik een Engelsman ben met dat accent.

Op vrijdagavond zal Oranje het opnemen tegen Frankrijk. De wedstrijd kan voor de bondscoach Ronald Koeman een goed beeld geven van de positie van zijn troepen. Frimpong is een man die vertrouwen heeft. Wij hebben een unieke groep. Dit zullen we ook hier laten zien, besluit de vleugelspeler. In Leipzig zal er om 21.00 uur worden afgetrapt.