Fan van Oranje
Nieuws

Jerzy Dudek voorspelt gelijkspel bij Nederland - Polen

Jerzy Dudek, voormalig doelman van onder andere Feyenoord, Liverpool en Real Madrid, is van mening dat Polen een goed resultaat kan behalen tegen het Nederlands elftal. De 51-jarige Pool is van mening dat de Nederlanders niet te snel moeten denken aan de eerste groepswedstrijd op het EK.
Screenshot_20240615_134555_Instagram

Het valt niet te ontkennen dat Nederland en Frankrijk de grootste favorieten zijn in deze poule, aldus Dudek tegenover het Poolse Fakt in een interview. Wij kunnen zeker een punt scoren tegen dit Oranje. Het team heeft veel potentieel. Polen zal de eerste poulewedstrijd moeten spelen zonder sterspeler Robert Lewandowski, die met een blessure kampt.
Dudek heeft aangegeven dat de Poolse nationale ploeg ook kans maakt op een overwinning zonder Lewandowski. Wij zijn sterk in de counter en bij spelhervattingen. Als ze zondag veel druk zetten, kan het slecht voor ons aflopen. Geen enkele ploeg wil die eerste wedstrijd verliezen.
Dudek voorspelt dat Oranje en Polen gelijk zullen spelen zondag. Het zou een goed resultaat zijn als het 1-1 zou zijn. Wij hebben een team dat niet zomaar opgeven. Er is sprake van een sterke motivatie onder de spelers. Wij moeten de trainer vertrouwen.

De Champions League-winnaar van 2005 is van mening dat drie spelers van Polen in de basis zouden kunnen staan bij dit Nederlands elftal. Het lijkt me dat je dan drie spelers kunt noemen. De aanval, Piotr Zielinski op het middenveld en Wojciech Szczesny onder de lat. Zijn conclusie is dat die spelers probleemloos mee zouden kunnen doen.