Fan van Oranje
Nieuws

Joey Veerman denkt dat hij samen kan spelen met Frenkie de Jong

PSV middenvelder Joey Veerman denkt dat hij in het Nederlands elftal prima zou kunnen samen spelen met Barcelona middenvelder Frenkie de Jong. De laatste is nog niet helemaal fit want herstelt op dit moment van een enkel blessure maar hij is in ieder geval zeker van een plekkie in de definitieve selectie. Joey Veerman zegt in een gesprek met De Telegraaf "Ik heb helaas nog nooit met hem samengespeeld, maar ik denk dat ik prima kan spelen met Frenkie. "Het zou apart zijn om te gaan zeggen dat het niet samen kan als we het nog nooit gedaan hebben."

"Ik denk dat goede voetballers altijd kunnen samenspelen", aldus de PSV'er, voor wie het eerste eindtoernooi voor de deur staat. "Ik hoop ook op het EK veel minuten te kunnen maken. Iedereen zegt dat je dat per se wil meemaken zo'n groot toernooi, omdat het het mooiste is voor een voetballer wat er is", stelt Veerman. "Bij het vorige EK zat ik nog met vrienden op de tribune in de Johan Cruijff Arena bij de wedstrijd van Nederland tegen Noord-Macedonië."

Het valt te bezien of De Jong en Veerman samen in actie gaan komen. Onlangs vertelde laatstgenoemde al dat bondscoach Ronald Koeman hem meer als stand-in van De Jong ziet. Vandaag maakt de keuzeheer zijn definitieve selectie bekend.

Foto: Instagram Joey Veerman