Fan van Oranje
Nieuws

Joey Veerman kritisch op zijn matige wedstrijd.

Middenvelder Joey Veerman bekritiseerd zijn eigen spel in de wedstrijd tegen Polen. De geboren Volendammer kreeg een basisplaats van Ronald Koeman maar werd na ruim een uur gewisseld. Na afloop was hij voor de microfoon bij de NOS kritisch op zijn eigen spel.

Hij zei o.a. "We begonnen goed, creëerden kansen. Alleen dan krijg je een doelpunt tegen uit een corner. Dat is wel zuur maar gelukkig maakte Cody snel de 1-1.

"Voor mezelf in de eerste helft: ik weet niet wat er was. Ik was slordig in mijn passing", stelt de middenvelder. Gevraagd naar de reden, wil de international het niet schuiven op de spanning die komt kijken bij het spelen van zijn eerste eindtoernooi. "Normaal heb ik daar niet zo'n last van. Maar in de eerste helft haalde ik gewoon niet het niveau dat ik normaal haal. Ook ballen die ik over de laatste lijn wilde spelen. Die kwamen net niet aan. Dat was gewoon niet goed van mijn kant."

"In de tweede helft denk ik dat het wel beter ging. Maar goed, we hebben in de eerste helft veel kansen gecreëerd. Dus, als team zijnde was het wel goed", besluit de zelfkritische Veerman.