Fan van Oranje
Nieuws

Joey Veerman moet vrezen voor interlandcarrière

Kees Luijckx denkt dat Joey Veerman moet vrezen voor zijn interlandcarrière. De spelmaker van PSV stelde zwaar teleur tijdens de 2-3 nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk op het EK. Na zijn wissel na een halfuur oogde hij aangeslagen.

Kees Kwakman leeft mee met Veerman. Wanneer dit een keer in de competitie gebeurt, heb je drie dagen later weer een wedstrijd en de dag erna is iedereen het vergeten. De Volendammer stelt bij Voetbalpraat dat het hele land nu over je heen zal vallen. Het is een podium waar je jezelf kan laten zien en verkopen, hij zit natuurlijk met een transfer in zijn achterhoofd. Dit is de slechtste dag uit je carrière... Luijckx denkt dat de consequenties voor Veerman groot zijn. Veerman is op dit EK in de praktijk klaar voor de volgende stap. Zelfs als international denk ik dat hij het moeilijk zal krijgen. De hiërarchie was al moeilijk voor hem, dat wordt nu nog veel moeilijker. De oud-prof ziet ook dat de spelmaker zich een slechte dienst heeft bewezen met het oog op een transfer. Hij is van mening dat hij geen transfer zal maken. Dit was ook het geval tegen Polen.

Luijckx vraagt zich af of we Veerman nog in Oranje zullen zien. Ke krijgt niet veel kansen als internationaal. Er is geen tijd meer voor de volgende, tenzij je Virgil van Dijk of Frenkie de Jong bent. Na Polen zei hij: dit is anders nooit gebeurd. Dit was echter nog slechter. Dan moet je heel ver komen om dit nog te kunnen repareren. En op zijn leeftijd, want hij is ook al een beetje ouder geworden. Het is gewoon hard. Het zal voor hem heel moeilijk zijn en op dit EK helemaal. Het is bijna onmogelijk. Het zou mij een groot genoegen zijn als hij dit nog kan draaien. Ik kan het niet zien gebeuren.

Het is ook duidelijk voor Kenneth Perez dat Veerman een heel slechte EK-week heeft. Het is spijtig, want iedereen had gehoopt dat hij de oplossing was voor Frenkie de Jong. Hij moest naar een van die clubs gaan. Er was een hoge verwachting. Dit is dan een teleurstelling voor ons. Hij schaamt zich, denk ik.