Fan van Oranje
Nieuws

John van Zweden heeft statement over Jeremie Frimpong

John van Zweden, de Haagse ondernemer die tussen 2003 en 2016 mede-eigenaar was van Swansea City, is van mening dat Jeremie Frimpong niet in het Nederlands elftal thuishoort. De voormalige voetbalbestuurder, die in het verleden succesvol was bij Swansea City, heeft op Instagram een hard statement gemaakt over Frimpong zijn komst bij het Nederlands elftal, aldus de voormalige voetbalbestuurder.

"Iedereen heeft het nu over Frimpong die weer in de basis moet staan bij het Nederlands elftal in de volgende wedstrijd", begint Van Zweden op Instagram. Van Zweden is het niet eens met deze uitspraak, maar dat heeft niets te maken met de voetbalkwaliteiten van de multifunctionele international van het Nederlands elftal: "Ik vind persoonlijk dat wanneer je geen Nederlands praat, je ook niet in het Nederlands elftal thuishoort", stelt Van Zweden.

Van Zweden, fervent supporter van ADO Den Haag, vervolgt: "Je hoort het Wilhelmus te kennen en mee te zingen. Wanneer je niet eens Nederlands spreekt, hoor je dat Oranje-shirt niet te dragen", aldus de ondernemer. " Frimpong is niet in staat Nederlands te spreken, vanwege een vroege verhuizing. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen is in Amsterdam geboren, maar verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Engeland.
Frimpong werd in 2010 gescout door Manchester City, waar hij in 2010 zijn contract tekende. Nadat hij de jeugdopleiding had doorlopen, vertrok hij in 2019 naar Celtic, waarna een mooie overstap naar Bayer Leverkusen volgde. Frimpong heeft veel langer in het buitenland gewoond dan in Nederland, waardoor hij de Nederlandse taal niet goed machtig is.