Fan van Oranje
Nieuws

Jong Oranje boekt oefenwinst op Jong Mexico

Jong Oranje heeft donderdagavond een minimale, maar verdiende zege geboekt op de leeftijdsgenoten uit Mexico. Een kwartier voor tijd werd debutant Maxim Dekker de matchwinner.

De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Mexico begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Neeskens. De 49-voudig international verbleef in Algerije voor het project WorldCoaches van de KNVB, toen het nieuws de wereld overviel dat hij was overleden.

Oranje begon dominant aan de wedstrijd in Almelo. De ploeg van Michael Reiziger had veel de bal, maar wist niet echt tot kansen te komen. Na een paar opstootjes in de openingsfase kwam Oranje wat beter in zijn spel wat leidde tot het eerste schot op doel van Noah Ohio.

Dubbele kans Zechiël

Drie spelers maakten hun debuut voor Jong Oranje. Voor Thom van Bergen, Dekker en Ezechiel Banzuzi was het de eerste keer bij de beloftenploeg en eerstgenoemde was in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Zijn omhaal ging echter naast het doel. Kort daarvoor was ook Gjivai Zechiël dicht bij de 1-0, maar de Feyenoord-middenvelder kreeg de bal er in twee instanties niet in.

In de tweede helft ging Oranje verder op zoek naar het eerste doelpunt van de avond en weer was Van Bergen daar bij betrokken. Ernest Poku raakte de paal na een hakje van Ohio en in de rebound werkte Van Bergen de bal over het Mexicaanse doel.

Dekker breekt de ban

De bal leek er maar niet in te willen voor Oranje, want niet veel later werd een kopbal van Ohio knap gepakt door de Mexicaanse doelman Fernando Tapia. Een kwartier voor tijd konden de fans in het Asito Stadion eindelijk juichen. Een hoekschop bleef liggen in de doelmond en AZ-verdediger Dekker schoot de bal tegen de touwen.

In de slotfase ging Mexico nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar ook met invallers Youri Regeer en Neraysho Kasanwirjo bleef de Nederlandse defensie overeind. Zo boekt Reiziger de vierde zege op rij met Jong Oranje.