Fan van Oranje
Nieuws

Jong Oranje speelt prima en wint ruim van Jong Noord Macedonië

jong-oranje-jong-mace

Het Jong Oranje van bondscoach Michael Reiziger nam het vanavond in het Yanmar Stadion in Almere op tegen Noord Macedonië. Het is voor Jong Oranje de achtste kwalificatiewedstrijd voor het EK en daarin is de ploeg met 21 punten uit 7 wedstrijden nog ongeslagen en staan daarmee ruim op kop in poule C. Bij winst vanavond en vrijdag tegen Georgië is de ploeg zeker van het EK.

Men was voorbereid dat het een zware wedstrijd zou worden want de gasten van de Balkan zouden een hele stugge ploeg hebben die maar weinig goals tegen krijgen maar binnen twee minuten was het al raak als vanaf de rechterkant Million Manhoef naar binnen trekt en de bal speelt op Noah Ohio en die tikt de bal direct door naar Youri Regeer, die al in de zestien meter is, en die neemt de bal keurig mee en schiet de bal in de lange hoek, 1-0.

De Openingsfase is heel eenzijdig en de gasten uit Noord Macedonië zijn het eerste kwartier niet of nauwelijks over de middenlijn geweest. In de 15e minuut is het Million Manhoef die op rechts Youri Regeer diep stuurt en die legt de bal goed terug op Ruben vam Bommel maar die kan net niet genoeg schieten. Direct daarna zijn de Macedoniërs driegend als Ryan Flaminngo in de fout gaat maar Finn van Bremen kan herstellen.

In de 20ste minuut vergroot Jong Oranje de voorsprong en krijgt daar de hulp bij van doelman Marko Alchevski. De goalie speelt de bal helemaal verkeerd uit en Ruben van Bommel kan zijn uittrap laag over de grond onderscheppen en speelt dan direct de bal op de penaltystip geheel vrijstaande Noah Ohio en die schiet. De bal komt recht op de keeper af maar die laat de bal uit zijn handen vallen en tussen zijn benen door gaat de bal binnen, 2-0.

In de 37ste minuut eindelijk eens de gasten in de aanval maar dat duurt niet lang en dan krijgt Noah Ohio de bal op eigen helft en van een meter of vijftig probeert hij de bal over de goalie heen te schieten maar de goalie kan er net met de vingers bij en tikt de bal weg. Twee minuten later moet de goalie redding brengen op een prachtig schot van Ian Maatsen en dat doet hij prima en dezelfde Ian Maatsen krijgt direct daarna weer een goede schietkans na een vlotte aanval over de rechterkant maar op randje zestien meter schiet hij de bal tegen de voeten van Noah Ohio en zo gaat de bal naast. Direct daarna is het weer doelman Marko Alchevski die ver uit zijn doel komt als Youri Regeer diep wordt gestuurd en alleen voor de goalie komt maar kan de doelman niet passeren. Drie minuten komen er dan bij in de eerste helft en daarin gebeurt niets meer. Een eerste helft waarin Jong Oranje oppermachtig is en alleen meer had moeten scoren.

Het eerste schot in de tweede helft is van Youri Regeer na een prima aanval maar weer is het Marko Alchevski die red. Jong Oranje is goed uit de kleedkamer gekomen. Net op het uur is het dan eindelijk de derde goal als de uitblinker bij Jong Oranje Noah Ohio te sterk in het duel is en de bal voorgeeft en Miilion Manhoef de 3-0 hoog in de touwen binnenknalt. Dezelfde Million Manhoef maakt dan ook de vierde goal voor Jong Oranje als Youri Regeer de bal op het middenveld onderschept en direct Ruben van Bommel diep stuurt en die geeft de bal voor op Emanuel Emegha maar die schiet de bal dan tegen de goalie aan maar in de rebound is het Million Manhoef die scoort, 4-0.

In de 73ste minuut de volgende goal als Million manhoef naar binnen trekt vanaf de rechterkant en Youri Regeer inspeelt en die neemt de bal prima mee en dan wordt de bal aangeraakt door een arm maar de bak ligt voor de voeten van Regeer en die knalt de 5-0 binnen. Een minuut of vier voor tijd kan, en misschien moet, Youri Regeer zijn derde maken als hij geheel vrijstaand een voorzet van Myron van Brederode kan binnenkopen maar hij kopt de bal net voorlangs. Vlak voor tijd nog een prachtige aanval van de thuisploeg als Anass Salah-Eddine een mooie combinatie aangaat met Ian Maatsen en laatstgenoemde kan bijna vrij inschieten maar via de vingertoppen van Marko Alchevski gaat de bal over. Vijf minuten extra tijd komen er dan bij en daarin valt geen doelpunt meer en boekt Jong Oranje een prima overwinning. Het team van Michael Reiziger speelde uiterste gedreven en geconcentreerd en doelman Rome Jayden Owusu-Oduro heeft niets te doen gehad. Aanstaande maandag speelt Jong Oranje in Venlo tegen de nummer twee in de poule Jong Georgië en daar heeft de ploeg aan een puntje genoeg om plaatsing voor het EK direct veilig te stellen.

Jong Oranje: Rome Jayden Owusu-Oduro, Devyne Rensch (Tyrese Asante), Ryan Flamingo, Finn van Breemen (Youri Baas), Ian Maatsen, Dirk Proper (Anass Salah-Eddine), Youri Regeer, Antoni Milambo, Million Manhoef, Noah Ohio (Emanuel Emegha), Ruben van Bommel (Myron van Brederode)

Jong Noord Macedonië; Marko Alchevski, Stefan Despotovski, Imran Fetai, Andrej Stojchevski, Gjorge Djekov n(Fisnik Isaki), Reshat Ramadani (Filip Trpčevski), Behar Feta, Hamza Ramani, Ivan Nikolov (Dimitar Todorovski), Vane Krstevski (Fiton Ademi), Mario Ilievski (Matej Angelov)

Scheidsrechter: Ivar Orri Kristjansso (IJsland)