Fan van Oranje
Nieuws

Jong Ranje gekwalificeerd voor het EK na winst op Jong Georgiƫ

jong oranje - jong geor _1_

Na de prachtige overwinning op Jong Macedonië van afgelopen vrijdag krijgen de boys van Michael Reiziger in het Covebo Stadion De Koel in Venlo Jong Georgië op bezoek. Jong Oranje hebben aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor het EK van volgend jaar in Slowakije , maar de boys willen uiteraard winnen. Mocht dat niet lukken dan volgt nog één wedstrijd tegen Jong Zweden om zich alsnog te kwalificeren. Jong Georgië is de nummer twee in de poule en Jong Zweden nummer drie maar op grote achterstand.

Om één minuut over acht geeft de scheidsrechter het sein dat er afgetrapt kan worden en Emanuel Emegha mag dat doen en net als afgelopen vrijdag is het al snel 1-0 als Ruben van Bommel de bal in wil spelen op een medespeler maar er zit een Georgisch voetje tussen en van Bommel krijgt de bal terug en steekt Emanuel Emegha weg en die schiet de bal in de verre hoek, 1-0. Waar Rome Jayden Owusu-Oduro afgelopen vrijdag geen schot op goal kreeg krijgt hij dat nu wel want in de 10e minuut krijgen de gasten een vrije trap en vanuit de rebound daarvan kan Lasha Odisharia uithalen en moet de Hollandse goalie redding brengen.

Jong Oranje blijft daarna de betere ploeg en valt veel aan en in de 18e minuut is het Million Manhoef die vanaf rechts naar binnen trekt en de bal dan voorgeeft over alle verdedigers heen en Emanuel Emegha kan van dichtbij de 2-0 binnen koppen. Een minuut of vier later krijgen de gasten weer een kans als Lasha Odisharia vanaf rechts de bal voorgeeft en Otar Mamageishvili voor zijn man komt maar de bal net naast werkt. Wel opvallend deze wedstrijd is het optreden van scheidsrechter Robert Schröder want de beste man wappert heel snel met gele kaarten en alleen voor spelers van Jong Oranje.

In de 31ste minuut een aanval van de gasten en speelt aanvoerder Saba Khvadagiani de bal prima op Otar Mamageishvili en die haalt op randje zestien meter uit en de bal vliegt onhoudbaar voor de Nederlandse goalie binnen en staat het maar zo 2-1. Direct daarna een snelle aanval van Nederland en is het Ian Maatsen die de bal niet voorgeeft op de inkomende Youri Regeer maar gaat voor eigen succes en de doelman heeft wel moeite met het schot maar kan het in twee instanties pakken. Ondanks het Nederlands overwicht laten de Georgiërs wel zien dat ze kunnen voetballen en knokken zich aardig terug in de wedstrijd en af en toe komen ze er dreigend uit. Zo ook in de 39ste minuut als een lange bal van links van Otar Mamageishvili over Ian Maatsen heen gaat en Gizo Mamageishvili de bal krijgt en voorbij Maatsen is maar dan is het Rome Jayden Owusu-Oduro die zich ervoor kan gooien en de bal kan pakken. In de 45ste minuut moet Emanuel Emegha zijn en Nederlands derde treffer maken als hij vrij wordt gespeeld en op een paar meter afstand de bal binnen kan schieten maar dan gooit doelman Luka Kharatishvili zich voor het schot en keert de inzet. Het blijft bij rust 2-1 maar er hadden eigenlijk meer doelpunten kunnen/moeten vallen.

In de 52ste minuut is het weer Enauel Emegha die moet scoren als Dirk proper de bal speelt op Ruben van Bommel en die speelt de bal direct voor op de spits van Jong Oranje maar nu schiet hij de bal veel te slap in zodat de doelman redding kan brengen. Als je zulke kansen mist kun je het moeilijk krijgen in het verdere verloop van de wedstrijd. Een paar minuten later een mooie actie van Million Manhoef als hij weer naar binnen komt vanaf rechts en haalt uit en dat schot vliegt net voorlangs.

Jong Oranje zet wel weer aan in de tweede helft en komen de Georgiërs bijna niet meer uit maar grote kansen ontbreekt nog, op de kans van Emanuel Enegha na. In de 71ste minuut is het dan raak als Ian Maatsen de bal prima speelt op invaller Noah Ohio die bij zijn eerste balcontact de 3-1 binnenschiet.

In de 78ste minuut krijgt Jong Oranje een strafschop als Ruben van Bommel de zestien ingaat en weg wil draaien bij Otar Mamageishvili en Davit Gogotishvili en daarbij licht ten val wordt gebracht. Een heel gemakkelijk gegeven strafschop die door Noah Ohio wordt genomen en die wil de bal heel laconiek met een stiffie nemen maar daar trapt de doelman niet in en die kan de bal zo uit de lucht plukken en reageert zich even af op Ohio. Wat een waardeloze strafschop.

In de 87ste minuut de eerste bal op doel van Rome Jayden Owusu-Oduro als vanaf de zijkant de bal voorkomt en Giorgi Abuashvili de bal binnen wil tikken maar de goalie red en uit de hoekschop daarvan is het Saba Mamatsashvili die de bal nog richting de goal krijgt maar Dirk Proper red voor de doellijn. Toch is het nog even billen knijpen want in de 89ste minuut is het invaller Vasilios Gordezianai die de bal nog op de lat schiet. Zes minuten komt er dan nog bij en daarin gebeurt niets meer en zo wint Jong Oranje deze wedstrijd en is het officieel geplaatst voor het EK. Er wacht nog één wedstrijd tegen Jong Zweden maar die is voor Jong Oranje niet belangrijk. Mocht de ploeg van Michael Reiziger die wedstrijd winnen dan heeft de ploeg een perfecte score want 30 punten uit 10 wedstrijden dan.

Jong Oranje: Rome Jayden Owusu-Oduro, Devyne Rensch, Ryan Flamingo, Youri Baas, Ian Maatsen, Dirk Proper, Youri Regeer (Ibrahim Cissoko), Antoni Milambo (Anass Salah-Eddine), Million Manhoef (Gjavai Zechiël), Emanuel Emegha (Noah Ohio), Ruben van Bommel

Jong Georgië: Luka Kharatishvili, Davit Zurabiani (Davit Gogotishvili), Saba Khvadagiani, Nikoloz Ugrekhelidze (Lado Odishvili), Saba Mamatsashvili, Luka Gagnidze (Levan Osikmashvili), Lasha Odisharia, (Vasilios Gordezianai), Nodar Lominadze, Otar Mamageishvili, Gizo Mamageishvili (Giorgi Abuashvili), Giorgi Kvernadze

Scheidsrechter: Robert Schröder

Gele kaart(en) Jong Oranje: Ryan Flamingo, Ian Maatsen, Antoni Milambo

Gele kaart(en) Jong Georgië: Davit Gogotishvili, Luka Kharatishvili