Fan van Oranje
Nieuws

Kees Kwakman wil Cody Gakpo graag als wingback zien

Oud voetballer en analist Kees Kwakman hoopt dat het Nederlands elftal op het aankomende EK gaat spelen met Cody Gakpo als wingback. Gakpo kwam bij PSV en nu bij zijn club Liverpool meestal als een soort van linksbuiten in actie maar Volendammer Kwakman zou het niet gek vinden als men Gakpo opstelt als wingback.

In het programma Voetbakpraat van ESPN zei Kwakman o.a. "Ik hoop stiekem dat hij het nog met Gakpo wil proberen als linkerwingback. België deed dat ook altijd, met Yannick Carrasco als aanvallende en Thomas Meunier als verdedigende’. Hou zou dus Gakpo op links willen zien en Dumfries op rechts “Verdedigend moeten ze dan ook gewoon hun mannetje staan.” zei Kwakman.

Anco Jansen en Vincent Schildkamp maakten Kwakman direct duidelijk dat het niet in Koeman zijn aard zit om een dergelijke wijziging door te voeren. “Dat had hij dat toch lang al een keer gedaan”, zei Schildkamp tegen Kwakman: “Nee, dat gaat hij ook niet doen”, besefte Kwakman. “Maar daar hoop ik nog eigenlijk stiekem nog”, legde de oud-voetballer uit.
Kwakman en Schildkamp zijn het erover eens dat Oranje er alles aan moet doen om met aantrekkelijk voetbal voor de dag te komen in Duitsland. “Het moet een keer groots en meeslepend worden in plaats van berekend”, vindt Schildkamp. “Stel zo veel mogelijk aanvallende spelers op”, is het advies van de commentator van ESPN aan de bondscoach.
Cody Gakpo zei eerder al dat hij met Ronald Koeman had gesproken over zijn positie in het Nederlands elftal “Ik heb hem daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuitenpositie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, dat is gelukt.”