Fan van Oranje
Nieuws

Khalid Boulahrouz heeft hoge verwachtingen van Brian Brobbey

Khalid Boulahrouz heeft hoge verwachtingen van spits Brian Brobbey. De 35-voudig international, die in 2016 een punt achter zijn carrière zette, denk dat Brobbey de meest verrassende speler in de EK-selectie van het Nederlands elftal kan worden. Boulahrouz heeft in een interview met Voetbal International aangegeven dat er tijdens het EK in Duitsland meerdere spelers uit de selectie van Ronald Koeman kunnen verrassen. De voormalige centrale verdediger heeft aangegeven dat hij bij AZ gewerkt heeft met Tijjani Reijnders en dat hij weet wat hij in huis heeft en hoe belangrijk hij kan zijn voor Oranje.

Hij denkt dat de grootste verrassing Brobbey zal zijn. Boulahrouz zag Brobbey het afgelopen halfjaar flinke stappen bij maken bij Ajax. Het is duidelijk dat hij de afgelopen zes maanden enorm is vooruitgegaan in zijn ontwikkeling. Op een manier die niet echt bij een Ajax-spits past, heeft hij steeds zachtere voetjes gekregen. Hij beschikt over een betere balbehandeling en maakt goede technische doelpunten. Hij is natuurlijk zeer krachtig en ook vrij snel, aldus de voormalige international.

Boulahrouz is een liefhebber van Brobbey en is van mening dat hij een ‘enorme wilskracht’ heeft. Bovendien wees de oud-verdediger erop dat de spits zich voortdurend met de verdediging bezighoudt. Boulahrouz is van mening dat de aanvaller nog wel enige vooruitgang kan boeken op één aspect. Wanneer hij ook nog het koppen gaat verbeteren, zal hij echt een geweldenaar worden en heeft hij eigenlijk alles in zich om een fantastische carrière te maken. Ik besef dat hij nog veel moet leren, maar ik vind zijn attitude wel prettig. Mijn hoop is dat hij dit EK al het verschil kan maken. Brobbey heeft tot dusver twee interlands voor Oranje gespeeld, waarin hij nog niet tot scoren kwam. De spits van Ajax was het afgelopen seizoen goed bezig. In 43 officiële wedstrijden scoorde hij 22 keer. Bovendien gaf hij twaalf assists.