Fan van Oranje
Nieuws

Koeman looft Xavi Simons

Ronald Koeman heeft zich tijdens de persconferentie uitgesproken over de toekomst van Xavi Simons. De bondscoach van het Nederlands elftal werd gevraagd of de aanvaller annex middenvelder voor Bayern München zou kunnen spelen, waarna Koeman zijn international loofde en aanprees.

RB Leipzig heeft Simons het afgelopen seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain. Hij speelde in Duitsland 43 officiële wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en vijftien assists gaf. Tot op heden heeft hij zeventien interlands gespeeld, waarin hij één keer scoorde. Door zijn goede prestaties is er veel interesse in Simons en Bayern München zou de aanvallende speler willen overnemen.  De Duitse topclub zou hem willen huren van Paris Saint-Germain mét een verplichte optie tot koop van 60 tot 70 miljoen euro.

Tijdens de persconferentie werd Koeman hierover ondervraagd. Koeman heeft aangegeven dat hij een groot talent is en dat grote talenten overal kunnen spelen. Hij heeft het getoond in Nederland en het afgelopen seizoen in Leipzig. Als je onderdeel bent van het Nederlands elftal, dan kun je voor Bayern München spelen”, reageerde de bondscoach van Oranje resoluut.

Koeman weet dat Simons en zijn familie heel serieus zijn en niet lukraak een keuze maken. Er wordt heel goed nagedacht over de beste stappen in zijn loopbaan. Ik ben onbekend met zijn toekomst, omdat we momenteel bezig zijn met het EK, maar ik wens hem de beste club en de beste stap toe. Wij hebben onze aandacht niet op dat aspect gericht.