Fan van Oranje
Nieuws

Kylian Mbappé met masker voor zijn gebroken neus tegen Nederland?

Kylian Mbappé hoeft niet geopereerd worden, zo heeft de Franse voetbalbond bekendgemaakt. De aanvaller viel maandag uit met een gebroken neus en heeft medische zorg nodig. Mbappé weet niet of hij vrijdag met Oranje speelt.

In de slotfase van het duel met Oostenrijk ging Mbappé naar de grond met een neusblessure. Een vrije trap die hij wilde koppen maar kopte met zijn neus op de schouder van Oostenrijkse verdediger Kevin Danso zorgde ervoor dat de voormalige Paris Saint-Germain-speler met een flinke bloedneus achterbleef.

Na een korte blessurebehandeling verliet Mbappé het veld, waarna hij er kort weer inkwam. Nadat de aanvaller zich snel had hersteld, ging hij onmiddellijk op de grond zitten, waardoor het spel opnieuw werd stilgelegd. Het spel werd door de scheidsrechter beoordeeld als spelbederf en Mbappé werd bestraft met een gele prent. In het laatste deel van de wedstrijd werd hij gewisseld voor Olivier Giroud.

Mbappé lag lange tijd met een bebloede neus op de grasmat. In de foto's die zijn genomen, is te zien dat de sterspeler zijn neus heeft gebroken. De voorzitter van de Franse bond, Philippe Diallo, heeft aangegeven dat een operatie niet noodzakelijk is.

De Franse bond heeft laten weten dat er eerst een behandelingsperiode voor hem zal volgen. Het is nog niet bekend of Mbappé beschikbaar is voor het tweede groepsduel, aanstaande vrijdag met het Nederlands elftal.

Wel moet de aanvaller met een masker spelen, dat een dezer dagen zal worden aangemeten. L'Équipe meldde kort na de wedstrijd dat Mbappé het duel met Oranje moest laten schieten, maar dat staat dus nog niet definitief vast. Mbappé is meteen na de wedstrijd met een ambulance afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Düsseldorf, waar het duel werd afgewerkt. Een gebroken neus heeft doorgaans zo'n zes weken nodig om weer vast te groeien.

Het uitvallen van Mbappé was een extra smet op een toch al niet spetterende avond voor de Fransen. Weliswaar werd Oostenrijk met 0-1 verslagen, het spel was niet hoopgevend en een eigen doelpunt van Maximilian Wöber was nodig om de ban te breken.