Fan van Oranje
Nieuws

Kylian Mbappé met witten pleister terug op trainingsveld

Kylian Mbappé heeft met de Franse nationale ploeg woensdagmiddag het trainingsveld betreden. De steraanvaller, wiens neus momenteel onderwerp nummer één is in voetbalminnend Europa, heeft daar voorzichtig oefeningen met de bal gedaan.
Het verhaal is algemeen bekend. Afgelopen maandag kwam Mbappé hard in botsing met Oostenrijk-verdediger Kevin Danso, waarbij hij zijn neus brak. Nadien volgen er updates, waarin telkens dezelfde vraag naar voren komt: zal hij het duel met Oranje van komende vrijdag halen?

De beelden van Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan laten zien dat hij woensdag aanwezig was op het trainingsveld van Frankrijk. Vervolgens heeft de aanvaller van Real Madrid een apart schema afgewerkt met Cyril Moine, de fysiektrainer. Inan beschrijft de eerste voorzichtige, daarna steeds rappere looppas met een flinke witte pleister op gebroken neus. Nadien ging Mbappé in overleg met Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk. De inhoud van het gesprek is onbekend. Komende vrijdag zal bekend worden of de wereldkampioen van 2018 tegen Oranje zal spelen.