Fan van Oranje
Nieuws

Kylian Mbappé wordt klaargestoomd voor de wedstrijd tegen Oranje

Didier Deschamps is optimistisch over de inzetbaarheid van Kylian Mbappé voor het Nederlands elftal. De Franse sterspeler heeft in het eerste EK-duel zijn neus gebroken, maar de oefenmeester ziet zijn herstel de goede kant op gaan. 

"Het gaat steeds beter", steekt Deschamps van wal op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kylian kan spelen.

Nadien heeft Deschamps gemeld dat het herstel van Mbappé volgens het schema verloopt. Gisteren (woensdag, red.) kon hij naar buiten om wat te doen, vanavond kan dat ook. "De richting die het nu op gaat, is dat hij morgen beschikbaar is. Wij zullen ons uiterste best doen.
Antoine Griezmann, die ook aanwezig was bij het persmoment, was ook aanwezig en werd gevraagd naar het herstel van Mbappé.  Kylian maakt het goed. De Fransman merkt op dat zijn neus een beetje minder gezwollen is. Maar we zullen wachten tot het laatste moment, afhankelijk van hoe hij zich voelt. Of hij zal spelen, weet ik niet zeker.