Fan van Oranje
Nieuws

Matthijs de Ligt praat met psycholoog over Oranje-rol

Matthijs de Ligt heeft een valse start van het EK gehad, zo omschrijft hij zichzelf. De 24-jarige verdediger voelde zich goed, maar de bondscoach Ronald Koeman heeft in het hart van de Oranje-defensie de voorkeur gegeven aan Stefan de Vrij.

De Ligt was juist vastberaden om van het beeld af te komen dat van hem heerst in Nederland. Op 17-jarige leeftijd maakte ik mijn debuut tegen Bulgarije, mijn eerste fout op het vorige EK tegen Tsjechië. De Bayern München-mandekker zegt onder meer tegen het Algemeen Dagblad dat dit soort mensen bij sommige mensen blijft hangen.
Matthijs de Ligt 1

Op dit moment is De Ligt, net als op het WK in Qatar, bankzitter. Ik had het gevoel dat ik goed in vorm was en dat heb ik ook laten zien tijdens de tweede seizoenshelft bij Bayern. Die lijn had ik hier graag verder willen trekken. Volgens de ex-Ajacied is het een valse start van het toernooi. Tijdens mijn voetbalcarrière heb ik geleerd dat de start van een toernooi of seizoen leuk is, maar dat het vooral om het einde draait. Om die reden ben ik ook relatief rustig. Ik heb het gevoel dat er tijdens dit toernooi iets zal gebeuren waardoor ik nog van waarde kan zijn.

Bovendien heeft de Ligt contact met zijn naasten en een psycholoog. Deze momenten kunnen zwaar zijn. Wanneer je erover praat, zal het lichter worden en kan je de energie weer op het veld geven in plaats van die te verspillen aan dat soort gedachten. Ik train altijd om mezelf te verbeteren. Dit is op dit moment niet anders. Het gevoel dat je na een overwinning hebt, is een beetje anders. Natuurlijk ben je als wisselspeler ook tevreden, maar toch ietsje minder dan wanneer je zelf mee hebt gedaan.