Fan van Oranje
Nieuws

Meer zorgen voor Franse bondscoach

Het Nederlands elftal heeft zich zonder persoonlijke problemen voorbereid op de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk op het EK, maar het is zeer de vraag wie er allemaal wel en niet beschikbaar zullen zijn bij de tegenstander van vrijdag. Bondscoach Didier Deschamps zag maandag in de 0-1 overwinning tegen Oostenrijk Kylian Mbappé uitvallen met een gebroken neus, maar woensdag ontbraken nog drie spelers tijdens de groepstraining.

public

L'Équipe heeft gemeld dat Dayot Upamecano twee dagen voor de kraker tegen het Nederlands elftal vanwege spierklachten niet heeft deelgenomen aan de training. Upamecano was maandag nog het centrale duo met William Saliba, maar ook de mandekker van Arsenal is een vraagteken voor vrijdag. De krant heeft gemeld dat hij maar een paar rondjes om het veld heeft gelopen. Theo Hernández was niet aanwezig bij de training. Hij reed op zijn fiets langs de rand van het veld.

Mbappé, die woensdag wel zijn opwachting maakte op het trainingsveld, maar niet met de groepssessie meedeed, is zodoende niet de enige die niet ongeschonden uit de strijd met de Oostenrijkers is gekomen. Het is nog steeds onduidelijk of de vedette vrijdag zal meedoen tegen Nederland, met een gezichtsmasker, of dat hij wordt ingezet op de derde en laatste groepswedstrijd tegen Polen van dinsdag 25 juni.

Dit betekent dat Frankrijk zich niet optimaal voorbereidt op de voorbereiding op het treffen met Oranje, dat sinds dinsdag met een voltallige selectie traint. Brian Brobbey sloot weer aan bij de groepstraining na zijn klachten aan de hamstring en ook Joshua Zirkzee lijkt eventueel inzetbaar tegen de Fransen. Het is echter de verwachting dat Koeman dezelfde elf kiest die zondag een 1-2 overwinning op Polen boekte.