Fan van Oranje
Nieuws

Memphis Depay met opvallend detail op zijn haarband

Het hoofd van Memphis Depay is voorzien van een nieuwe hoofdband. Tijdens de training van het Nederlands elftal, in aanloop naar het eerste EK-duel met Polen, droeg de aanvaller een gepersonaliseerde hoofdband met het cijfer tien erop, zijn rugnummer bij Oranje. De hoofdband van Depay is de afgelopen week een veel besproken onderwerp geweest. Tijdens de oefeninterland tegen Canada (4-0) droeg de spits voor het eerst een haarband. Ronald Koeman was destijds verrast, maar hij wilde het niet verbieden. Tijdens de vriendschappelijke interland met IJsland (4-0) droeg Depay opnieuw een haarband. In beide interlands scoorde hij ook, al werd zijn treffer tegen IJsland uiteindelijk afgekeurd.
Schermopname _394_

Nadat enkele journalisten hem hadden gevraagd waarom hij de zweetband droeg, legde Depay uit waarom hij de zweetband droeg. Hij beweert dat de band zweet uit zijn ogen houdt, maar uit zijn antwoord bleek ook dat hij het accessoire niet uitsluitend uit praktische overwegingen draagt. Ik vind het mooi staan en mijn vriendin vindt het mooier staan bij mij. Het is een genoegen! Een nieuwe look. Wie zal het uitmaken? Ik voel me er prettig bij.
Na afloop van de vriendschappelijke wedstrijden ontstond er in Nederland een ware run op hoofdbanden. Tijdens de interland met IJsland droegen vele supporters op de tribunes in De Kuip een hoofdband en sommige winkels waren in een rap tempo door hun voorraad heen.
Johan De Jong, eigenaar van feestwinkel.nl, verkocht bijvoorbeeld twee- tot driehonderd witte zweetbanden sinds het duel met Canada. Hij zei tegen De Telegraaf dat het niet mogelijk is om ze nog te bestellen, de leverancier heeft ook niets meer. Het is nog niet bekend of Depay zijn nieuwe, gepersonaliseerde band tijdens de EK-wedstrijd tegen Polen draagt.