Fan van Oranje
Nieuws

Mooie stap Daphne van Domselaar

Oranje doelvrouw Daphne van Domselaar gaat een prachtige stap maken in haar carrière. Volgens De Telegraaf gaat ze de overstap maken naar topclub Arsenal. Het afgelopen seizoen stond de doelvrouw onder de lat bij Aston Villa.
Screenshot_20240722-101655_Instagram

Na het vertrek van Canadese keeper Sabrina D’Angelo was Arsenal op zoek naar een nieuwe doelvrouw. Arsenal schakelde vervolgens snel, want Van Domselaar zou ook bij andere topclubs op de radar staan. Bij The Gunners gaat de doelvrouw van Oranje concurreren met de huidige eerste keeper Manuela Zinsberger uit Duitsland.

Van Domselaar, die bij de beste doelvrouwen van de wereld hoort, maakte vorige zomer na zes seizoenen de overstap van FC Twente naar Aston Villa. In Enschede won ze meerdere landstitels. In haar eerste jaar in Engeland eindigde de doelvrouw als zevende in de FA Women's Super League (Premier League). Arsenal eindigde het afgelopen seizoen als derde. Bij Aston Villa had ze nog een contract tot 2026. Welk bedrag er met de transfer is gemoeid, is niet bekend. Van Domselaar stond tot dusver 27 keer onder de lat bij de Oranje Leeuwinnen. Op 19 februari 2022 debuteerde ze in de WK-kwalificatie tegen Finland (0-3 winst). Door een operatie aan de heup was ze de afgelopen maanden niet fit. Daardoor miste ze de cruciale EK-kwalificatieduels van Nederland. Lize Kop was daarin haar vervanger.