Fan van Oranje
Nieuws

Nathan Aké en Virgil van Dijk springen op de bres voor Joey Veerman

Nathan Aké en Virgil van Dijk springen op de bres voor Joey Veerman. De verdedigers van het Nederlands elftal vonden de kritiek op de PSV-spelmaker te ver gaan na de nederlaag tegen Oostenrijk op het EK (2-3).

Veerman had een slechte openingsfase en werd al na 34 minuten gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. Aké heeft vrijdag gereageerd op een persmoment. "Iedereen weet dat het erbij hoort", aldus Aké. "En de groep is met hem, iedereen weet hoe goed hij is. Maar ik moet bekennen dat ik sommige reacties van de media wel vervelend vond. Die waren voor mij iets te ver gegaan.

Van Dijk legt uit waarop zijn collega op doelt. "Vooral richting Joey, dat het einde verhaal is, klaar is Kees, en dat hij nooit meer voor Oranje kan spelen. De Oranje-aanvoerder is van mening dat dat voor hem heel pijnlijk is. We kunnen allemaal een slechte wedstrijd spelen, maar het zijn niet alleen maar pieken die we kunnen bereiken. Het is waar dat hij niet goed speelde, maar één wedstrijd definieert niet de rest van zijn loopbaan.