Fan van Oranje
Nieuws

Nathan Aké, tijd om iets te bereiken

Nathan Aké vindt het tijd dat het Nederlands elftal een grote prijs gaat pakken. De Oranje-selectie wordt vaak geprezen vanwege de goede sfeer, maar de verdediger wijst erop dat dit niet ten koste moet gaan van de resultaten.

Aké heeft tijdens de vorige interlandperiode in maart de oproep gedaan dat de goede sfeer moet worden omgezet in resultaten. Het leek me goed om te benadrukken waar we met het Nederlands elftal naartoe willen. Het is ons vaak opgevallen dat we een leuke en goede groep hebben. Maar uiteindelijk draait het allemaal om presteren, aldus Aké in een interview met Voetbal International.
Screenshot_20240612_093604_Instagram

Wij moeten laten zien waarvoor we bij Oranje komen. Aké vervolgt zijn verhaal met de volgende woorden: Hij heeft de ambitie om deel uit te maken van een leuke groep die hard kan zijn en veel van elkaar kan eisen. Dit zal ervoor zorgen dat je uiteindelijk prijzen kunt pakken. Dit was een boodschap die ik ook aan mezelf moest geven. Er moet een verandering komen in de manier waarop we met Oranje omgaan. Niet alleen zeggen dat het leuk is om erbij te zijn en dat we ons best zullen doen.Aké is van mening dat Oranje nu echt stappen gaat maken om prijzen te winnen. "Daar hoort bij dat je onderling aangeeft wat er goed gaat en wat er níét goed gaat", legt de verdediger uit. In de wedstrijd of in de kleedkamer moet je dat kunnen zeggen. Het is mogelijk dat dat nog beter kan. Oook voor mijzelf.

Foto: Instagram Nathan Aké