Nieuws

Nederland en Duitsland houden elkaar in evenwicht in voetbalgevecht

neddui

In de Johan Cruijff Arena vanavond de ontmoeting tussen Nederland en Duitsland. Een klassieker onder de interlands en vandaag dus in de Nations League.

In de 2e minuut een lang bal van doelman Bart Verbruggen die op de borst komt van Brian Brobbey en die geeft de bal met de borst mee op Ryan Gravenberch en die stuurt Tijjni Reijnders diep en die kan alleen naar doelman Marc-André ter Stegen en schiet de bal onder de doelman door en staat het 1-0.

Na een minuut of tien een schietkans voor Kai Havertz maar via de vingertoppen van Bart Berbruggen gaat de bal in het zijnet. Een paar minuten daarna na een overtreding van Nico Schlotterbeck een vrije trap aan de rechterkant van het veld die Xavi Simoms mag nemen en die geeft de bal prima op maat voor en Denzel Dumfries moet dan de tweede Nederlandse goal binnenkoppen want staat geheel vrij maar kopt naast. In de21s te minuut een schitterende snelle aanval van de thuisploeg als Ryan Gravenberch de bal snel diep speelt op Xavi Simons en die kan nu snel op Marc-André ter Stegen maar schiet de bal dan tegen de doelman op. Duitsland heeft het meeste de bal en Nederland de grootste kansen en komen er vaak gevaarlijk uit met vaak in de hoofdrol Brian Brobbey. Supersterk aan de bal en zijn tegenstander Jonathan Tah kan hem alleen met overtredingen stoppen.

In de 38ste minuut gaat wederom Matthijs de Ligt in de fout als hij een bal verkeerd uitverdedigd en de Duitsers de bal onderscheppen en Kai Havertz direct de bal inspeelt en Deniz Undav speelt de bal breed op Florian Wirtz en die schiet maar met een snelle reflex kan Bart Verbruggen de bal stoppen maar in de rebound is het Deniz Undav die de gelijkmaker hoog in de touwen schiet, 1-1. Zo gaat opnieuw Matthijs de Ligt in de fout en weer komt er een goal uit. Direct daarna moet Nathan Aké met een brancard van het veld af nadat hij een naar aanzien hamstringblessure opliep en Jurriën Timber komt hem vervangen. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in de tweede minuut daarvan komen de Duitsers op voorspong als Robert Andrich over de hele speelt op David Raum en die schiet de ineens voor en dan is het captain Joshua Kimmich die geheel vrij bij de tweede paal de bal binnen kan tikken, 1-2. Zo zijn de laatste tien minuten voor de mannen van Ronald Koeman catastrofaal met twee tegengoals en een zware blessure voor Nathan Aké.

De tweede helft is vijf minuten oud of het staat weer gelijk. Brian Brobbey, weer hij, wordt aangespeeld in de zestien en schud zijn tegenstander van zich af en trekt bijna vanaf de achterlijn de bal voor en Denzel Dumfries tikt de 2-2 binnen.

Een paar minuten later een kans voor de Duitsers als Denzel Dumfries niet goed meeverdedigd en de bal vanaf zijn kant voor gegeven kan worden en dan is het Kai Havertz die de bal net over tikt op een paar meter van de lijn. Het spel golft heen en weer nu. Het Nederlands elftal zet nu veel meer druk op de Duitse opbouw en daar hebben de Duitsers veel moeite mee. Beide ploegen spelen echt om te winnen vanavond.

In de 71ste minuut weer een mogelijkheid voor de gasten als Kai Havertz over de rechterkant weg wordt gestuurd en de bal voorgeeft en David Raum de bal toch best wel ver over kopt.

Op het laatst zetten de Duitsers toch weer aan om toch met de winst aan de haal te gaan en dan is de vraag, zullen ze het op z’n Duits gaan winnen? In de laatste minuten dus. Drie minuten extra tijd komen er dan bij en daarin gebeurt niets meer en zo blijft het bij de 2-2 gelijkspel en dat is een prima resultaat voor de mannen van Ronald Koeman die een prima wedstrijd op de mat legden.

Nederland: Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt (Jan Paul van Hecke), Virgil van Dijk, Nathan Aké (Jurriën Timber), Jerdy Schouten (Quinten Timber), Ryan Gravenberch, Xavi Simons (Lutsharel Geertruida), Tijjani Reijndres, Cody Gakpo, Brian Brobbey (Wout Weghorst)

Duitsland: Marc-André ter Stegen, Joshua Kimmich, Jonathan Tah (Waldamar Anton), Nico Schlotterbeck, David Raum, Robert Andrich (Emre Can), Pascal Groß (Aleksander Pavlović), Florian Wirtz, Kai Havertz, Jamal Musiala (Chris Führich), Deniz Undav (Maximilian Beier)

Scheidsrechter: Davide Massa (Italië)

Gele kaart(en) Nederland:

Gele kaart(en) Duitsland: Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah, David Raum, Florian Wirtz

Foto’s en filmpjes: Yannick Stevens, Richard Hummel en Edwin Kok