Fan van Oranje
Nieuws

Nederland en Frankrijk houden elkaar in evenwicht, 0-0

Nederland - Frankrijk

Vrijdag 21 juni 2024 de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal en daarin is favoriet voor de titel Frankrijk de tegenstander. In de Red Bull Arena in Leipzig trappen beide ploegen om 21.00 uur af. De grote vraag voor de wedstrijd is of Kylian Mbappé mee zou kunnen doen i.v.m. zijn gebroken neus en of Ronald Koeman zijn elftal zal wijzigingen.

Binnen een minuut kan Nederland op voorsprong komen als Jeremie Frimpong er op snelheid van tussen gaat maar de bal net niet lekker meekrijgt maar kan nog schieten en via de vingertoppen van Mike Maignan gaat de bal voorlangs. Drie minuten later moet Bart Verbruggen redding brengen op een schot van Antoine Griezmann.
15

In de 14e minuut komt Oranje goed weg als de Fransen zo door de defensie van Oranje kan snijden, eerst is het Adrien Rabiot die er helemaal door is en de bal breed legt op Antoine Griezmann en die krijgt de bal net een beetje onder zich want anders had het gegarandeerd een goal geweest en direct daarna kan Antoine Griezman weer schieten na een voorzet van links maar dat schot gaat naast. Twee minuten later is het Cody Gakpo die vanaf links naar binnen komt en uithaalt maar met moeite kan Mike Maigan redding brengen. Een levendig eerst kwartier van deze wedstrijd met kansen aan beide kanten. De Fransen zijn de eerste twintig minuten het meest in balbezit.
18

In de 28ste minuut weer een grote kans voor de Fransen als Marcus Thuram de buitenspelval omzeilt maar dan te wild naast schiet, al kwam hij wel in een moeilijke hoek. De Fransen blijven de bovenliggende partij en Oranje speelt echt op de counter want als men balbezit heeft dan is het snel de bal weer kwijt en maakt men ook te vaak verkeerde keuzes. Het blijft bij rust dan 0-0.
17

Wat kan Nederland in de tweede helft is de vraag. Ronald Koeman laat de zwaar tegenvallende Memphis Depay en Xavi Simons wel staan, al hadden velen dat graag anders gezien. Er moet wel bij gezegd worden dat ze voorin ook weinig ballen krijgen.

Zo spectaculair de eerste helft begon zo voorzichtig zijn beide ploegen in het eerste kwartier na rust. Het lijkt wel of beide ploegen bang zijn om te verliezen.
19

In de 63ste minuut pas het eerste echte gevaar als Aurélien Tchouaméni na een voorzet van Ousmane Dembele de bal net over de lat kopt. Langzaam aan nemen de Franse dan wel weer het initiatief en tikken de bal rustig rond en Oranje wacht af. In de 65ste minuut is het weer Bart Verbruggen die weer redding brengt als Jules Koundé op randje vijf meter Antoine Griezmann vind en die kan de bal niet langs de Hollandse goalie kan krijgen door de ingreep van de goalie. Een schot van Ousmane Dembele gaat dan net over.

In de eerste de beste aanval van Oranje in de tweede helft denkt het hele stadion dat Oranje op voorsprong komt als Xavi Simons de bal binnen schiet, vanuit een rebound na een schot op de voet van Memphis Depay, maar Denzel Dumfries staat in de baan van het schot en hindert daarmee keeper Mike Maignan en de goal word afgekeurd. De VAR kijkt er ook lang na en beslist dan uiteindelijk hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries. De Fransen proberen het dan nog wel om toch nog de wedstrijd in hun voordeel te beslechten en dan komen er nog vijf minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets meer en zo eindigt het zoals het begon, 0-0. Hiermee blijft Oranje koploper in de ploeg en heeft het dinsdag tegen Oostenrijk aan een gelijkspel genoeg voor de volgende ronde. Dat zal nog een hels karwei worden want Oostenrijk heeft een prima ploeg.
16

Nederland: Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Jerdy Schouten (Joey Veerman), Xavi Simons (Georginio Wijnaldum), Tijjani Reijnders, Jeremie Frimpong (Lutsharel Geertruida), Menphis Depay (Wout Weghorst), Cody Gakpo

Frankrijk: Mike Maignan, Jules Koundé, Dayot Upamecano, William Saliba, Theo Hernández, N’Golo Kanté, Aurélien Tchouaméni, Ousmane Dembélé (Kingsley Coman), Antoine Griezmann, Marcus Thuram (Olivier Giroud), Adrien Rabiot

Scheidsrechter; Anthony Taylor (Engeland)

Gele kaart(en) Nederland: Jerdy Schouten